Zunobri ondanks verlies toch tevreden

ZUIDHORN – Tegen de koploper spelen en de eindstand toch nog op 16-10 weten te houden. Dat overkwam korfbalclub Zunobri afgelopen zaterdag in een wedstrijd tegen VZK uit Haule.
De Zunobrianen liepen al snel tegen een 3-0 achterstand aan. Alie Pera opende de score van Zunobri door middel van een mooie doorloopbal. Zunobri kon ondanks het goeie spel wat ze speelde de thuisspelende ploeg niet bij benen. De vervangend coach, Matthijs Slager had in de voorbespreking erop gehamerd dat we meer vanuit het dynamische 3-1 moesten gaan spelen en veel moesten schieten. Door middel van Wietse van de Noord en John Beeftink werd de ruststand bepaald op 7-3 in het voordeel van de thuisploeg.
In de rust had coach Slager er nog even extra op gehamerd dat we toch meer moesten gaan schieten. Dit was de enige manier om dichter bij de thuisploeg te komen. De Zuidhorner korfbalploeg begon sterk aan de tweede helft en wist middels een paar mooie afstandschoten de score terug te brengen naar 10-6. De thuisploeg trok nog even aan en liep weer uit naar 14-7. Zunobri speelde een goed spel  en wist af te sluiten met 16-10. Scores: John Beeftink 4, Alie Pera en Alle Veenstra 2, Wietse van de Noord en Janneke van Hielkema beide 1