Dames 2 Voklubol in topvorm

OLDEHOVE – De dames 2 van Voklubol waren weer eens flink op dreef. Dinsdag speelden ze een wedstrijd tegen Olympia en sloten alle sets met winst af. Met nog maar 6 wedstrijden te gaan wordt er heel voorzichtig al aan het kampioenschap gedacht.
De eerste set werd degelijk gespeeld en gewonnen met 25-16. In de tweede set had Olympia geen schijn van kans en denderde Voklubol door en werd de set met 25-8 gewonnen. De derde set was ook niet spannend en werd al vrij snel gewonnen met 25-13. De vierde set leek totaal niet op de voorgaande sets. Olympia kwam wel heel dichtbij, maar Voklubol was niet van plan om een set weg te geven en won de set nipt met 28-26. Door deze overwinning steken de dames met kop en schouders er boven uit.
Ook dames 1 stond op de eerste plaats, maar heeft dit zaterdag moeten afstaan aan Impala. In de eerste 2 sets kwam er geen dreiging vanuit Voklubol en had Impala alle mogelijkheden om de sets te pakken. Vanaf de derde set werd het wat feller bij Voklubol maar de achterstand was te groot en de set ging ook verloren. In de vierde set had Voklubol de leiding en leek dit niet meer weg te geven. Helaas dacht de scheidsrechter hier anders over en maakte wederom de zoveelste fout, waardoor de dames uit hun spel raakten en ook deze set verloren ging. Impala was gewoon sterker en verdiende de winst. Voklubol staat nu op de 2e plaats met 2 punten minder dan Impala. Dames 3 hebben zaterdag goede zaken gedaan tegen Donitas. Met gemak werd de wedstrijd met 4-0 gewonnen. De dames staan nu op een mooie 4e plaats, met nog mogelijkheid om nog hoger te komen. Zaterdag zijn er weer thuiswedstrijden in sporthal De Kooi, Oldehove.