Kv Flamingo’s haalt kampioenschap binnen!

Sport Wedstrijd van de week

BUITENPOST - Afgelopen zaterdag 7 oktober stond de wedstrijd Wêz Handich/DOW/TFS – Flamingo’s op het programma, voor de Devi-formatie het moment om het kampioenschap binnen te slepen. Tijdens de bespreking voor de wedstrijd werd er teruggedacht aan de bekerwedstrijd eerder in de week, waar de ploeg verdedigend als een huis stond en er ontzettend goede en dynamische aanvallen werden gedraaid. Deze lijn zou de ploeg moeten doorzetten om er een probleemloze avond van te maken.

Rond 19.20 luidde het startsignaal. De vele supporters zagen dat beide ploegen in de beginfase zoekende waren. Veel verdedigende druk van beide kanten en houterige aanvallen zorgden ervoor dat pas na 6 minuten de eerste score door Wêz Handich op het bord werd gezet. Een aanval later was het weer raak, waardoor Flamingo’s tegen een 2-0 achterstand aankeek. Gelukkig waren het Arnout Wijma en Elisabeth Hamminga die in de volgende twee aanvallen de stand weer gelijk trokken naar 2-2. De wedstrijd bleef in het eerste aanvalsvak echter stroef verlopen. Toch was het in de 11de minuut Martein Visser die Flamingo’s op voorsprong wist te zetten met een afstandsschot. Wêz Handich antwoorde daarna weer met twee doelpunten, wat een stand van 4-3 opleverde. De gelijkmaker vloog alweer snel door de korf dankzij een jumpshot van Coen de Jong. Weer was het Wêz Handich die vlot twee doelpunten wist binnen te prikken. Daarna verviel de wedstrijd in een moeizame fase voor beide ploegen. Bijna 10 minuten lang wist geen ploeg de korf te vinden. Gelukkig voor Flamingo’s was het weer Coen de Jong met een score die het gaatje weer op een punt bracht; 6-5. Wêz Handich kwam twee keer tot scoren; 8-5. Martein Visser wist voor de rust nog een doelpunt te maken, maar dit werd echter weer gelijk beantwoord door een doelpunt van de thuisploeg. De ruststand was 9-6.

In de rust werd er gehamerd door coach Wytze Jan Grijpma dat de intensiteit omhoog moest. Ook werd er een moment genomen om terug te denken aan een inmiddels beruchte militaire training, wat voor de ploeg stond voor een gevoel van samenwerking, doorzettingsvermogen en strijd. Dit was er nodig in de tweede helft om toch de overwinning en daarmee het kampioenschap te pakken. Dit liet de ploeg ook zien in de tweede helft. Er werd strakker verdedigd, aanvallen duurden langer en de beleving begon te komen. Na 7 minuten scoorde Marrit Postma een afstandsschot, wat het begin was voor een goede fase voor Flamingo’s. Met een stand van 9-7 was het Amarins van der Meer die het beu leek te zijn om tegen een achterstand aan te kijken, met twee doelpunten binnen een minuut bracht zij de stand naar 9-9. Marrit Postma en Coen de Jong wisten dankzij hun doelpunten het eerste gaatje van twee te slaan voor Flamingo’s wat de stand op 9-11 bracht. Het laatste kwartier van de wedstrijd begon de motor die de Flamingo’s had aangezet wat langzamer te draaien, het was nu zaak om goede aanvallen te draaien en de score uit te bouwen. Na 5 minuten was het Wêz Handich die het spannend maakte door de score naar 10-11 te trekken. Wieger van der Wolf en Coen de Jong scoorden elk nog een doelpunt wat ervoor zorgde dat er 10-13 op het scorebord stond. Dit betekende voor de ploeg uit Buitenpost dat ze de wedstrijd moesten uitspelen en op slot moesten gooien. Er werd nog een enkele stuiptrekking van Wêz Handich vernomen, maar deze bleken echter te laat te zijn. De scheidsrechter floot af bij een stand van 11-13, wat betekende dat Flaminog’s kampioen was geworden en promotie mag maken naar de hoofdklasse. De selectie bedankt alle supporters. Er staat nog één wedstrijd van het veldseizoen op de planning. Deze is tegen Invicta, waar Flamingo’s nog speelt om hun ongeslagen status. Deze wedstrijd begint om 18.40 op Sportpark Baensein in Kollum.