Buitenpost verliest onnodig in laatste minuten in Heino

BUITENPOST - De verslagenheid bij Buitenpost was groot na afloop van de zondagmiddagwedstrijd tegen Heino. Buitenpost kreeg de kansen en Heino de doelpunten. Twee stuks, in de slotminuten. En zo is het stuivertje wisselen op de ranglijst met een directe concurrent om handhaving en staat Buitenpost weer op een nacompetitieplek. “Heel frustrerend. Ongelofelijk dat we hier verliezen”, stamelde Buitenpost-trainer Kevin Waalderbos.

Dat er voor beide ploegen veel op het spel stond, liet zich zien aan het wedstrijdbeeld in Heino. Op de inzet van beide teams was niets aan te merken. Door de spanning ging er echter veel mis in de passing waardoor het een rommelig duel werd. Toch had Buitenpost een veldoverwicht. Waalderbos: “Ik denk dat we 70 tot 80 procent van de duels wonnen.” Het lukte beide ploegen overigens niet om veel mogelijkheden te creëren. De beste kansen waren voor Buitenpost. Bernd Douma was halverwege de eerste helft gevaarlijk en een paar minuten voor rust kreeg de keeper van Heino kreeg een goed schot van Kian Visser niet goed onder controle. In de rebound mikte David Albert Villalta op de paal.

Uit het niets
In de tweede helft had Buitenpost minder grip op de tegenstander. Toch waren de kansen weer voor de gasten. Na een uur spelen had Visser de 0-1 op zijn schoen, maar de keeper redde. Een kwartier voor tijd was er een goede mogelijkheid voor invaller Rolf Dijk. Zijn doelpoging ging rakelings voorlangs. Daarna was het weer de beurt aan Visser. Het schot van de spits belandde op de vuisten van de doelman. De wedstrijd had een doelpunt nodig om open te breken, maar die leek in de slotfase niet meer te vallen. Op het moment dat Buitenpost genoegen nam met een doelpuntloos gelijkspel, om Heino onder zich te houden op de ranglijst, ging de thuisploeg alle ballen het zestienmetergebied inpompen. Die tactiek leverde twee minuten voor tijd uit het niets een doelpunt op. Een van de weinige keren dat Heino op doel schoot was meteen raak. Drie minuten in blessuretijd kwam er nog een tweede goal voor de statistieken bij.

‘Nog niets verloren’
“We hebben knoeperhard gewerkt, het ontbrak alleen aan doelpunten”, zei een balende Waalderbos. Buitenpost zakt naar een dertiende plek, net onder de nacompetitiestreep. “We hadden afstand willen nemen van die plek, maar er is nog niets verloren. We weten wat ons te doen staat. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen, waaronder drie thuiswedstrijden.” Het volgende duel is op De Swadde, op zaterdag 4 mei tegen de nummer vier AZSV.

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort van der Meulen (90. Willem de Boer), Bernd Douma, Ron Janzen, Youri Sletering, David Albert Villalta (68. Jarno Westerhof), Noureddine Boutzamar, Edwin Schaafsma (85. David Kazimier), Bas Verbree (90. Rik Weening), Kian Visser, Sam Wormmeester (68. Rolf Dijk)

Scoreverloop: 88. 1-0. Stan Heetkamp, 90+3. 2-0 Matthias Reimink

Gele kaart: Sten Rosendal, Matthias Reimink, Luck van der Burg (Heino), Bas Verbree, Kian Visser (Buitenpost)