’t Fean ’58 blijft in gevarenzone

SURHUISTERVEEN - Opnieuw moest ’t Fean ’58 een nederlaag incasseren. Op eigen terrein werd het een kansloze 0-5 tegen het dit seizoen eveneens mager presterende CVVO uit Lemmer. De Feansters blijven daardoor in de gevarenzone.

Gezien het vertoonde spelbeeld zal de ploeg van trainer Yko de Boer daar voorlopig ook niet uit geraken. “Als je ziet hoe gemakkelijk wij de doelpunten weggeven, dat kan gewoon niet”, vond Willem van Kammen. Het team straalde dan ook geen enkel zelfvertrouwen uit het. “Als je dat niet hebt, dan moet je de bal als het verdedigend moeilijk wordt, gewoon wegrammen”, vond de aanvoerder van de blauwhemden.

Niets lukte in de wedstrijd tegen de Lemsters. De passing was niet goed, de bal werd te vaak eenvoudig in de voeten gespeeld van de tegenstander. Willem van Kammen: “We hebben het geluk dat de concurrentie ook geen punten scoort. Maar willen we omhoog komen, dan zal er wel beter gepresteerd moeten worden.”

Het zat de thuisclub niet mee. In de eerste minuut al kwam de 0-1 op het scorebord. Na slap verdedigen mocht Thomas Miedema de bal voorgeven op Gerben Visser, die bij de tweede paal de bal voor het intikken had. In de 17e minuut caramboleerde de bal na een te korte terugspeelbal precies op het hoofd van Gerben Visser, die daar vanaf 16 meter voor een leeg doel wel raad mee wist (0-2).

Het eerste halfuur kwam ’t Fean ’58 niet in de buurt van doelman Danny Burgers. In de 31e minuut leek de aansluittreffer een feit. Een vloeiende aanval via Roel van der Velde en Fokko van der Veer werd afgerond door Jens Hamstra. Volgens de leiding echter in buitenspelpositie. Vlak voor rust leek Fokko van der Veer toch de achterstand te verkleinen. Hij pikte de bal goed op, maar hij prikte het leer net langs de verkeerde kant van de paal.

Enkele minuten na de rust gooide Gerben Visser met z’n derde doelpunt de wedstrijd op slot (0-3). Het werd nog erger voor de thuisclub toen Thomas Miedema er 0-4 van maakte. Het eerste balcontact van invaller Ton Haarman (39) betekende 0-5. Scheidsrechter Paul Lips uit Delfzijl leidde prima. Hij voelde de situatie goed aan en telde geen enkele seconde bij als extra tijd.