’t Fean ’58 opnieuw onderuit; De Lauwers blij met punt

STREEK – ’t Fean ’58 verloor opnieuw. Hardegarijp won met 1-3 aan de Ketting, na een 0-2 voorsprong in de eerste helft. ’t Fean ’58 is nog altijd een na laatste. Eenrum liet zondag in de eerste tien minuten tweemaal een één op één met de keeper van mede laagvlieger Gruno onbenut. Uit de eerste hoekschop van de gasten werd wel direct gedoelpunt, gevolgd door een goal vanuit buitenspelpositie na een klein half uur. Vlak voor rust kopte Jesse Schaap de aansluitingstreffer binnen. Na de pauze kregen beide ploegen voldoende mogelijkheden, met vlak voor tijd als ultieme gelegenheid een kans van Tim Roelink op minder dan een halve meter, voor een leeg doel. De bal ging tot ontzetting van vrijwel iedere aanwezige hoog over. Eenrum staat nog steeds op een nacompetitieplaats, maar moet uit de komende vier thuiswedstrijden nu toch echt punten gaan pakken, anders verdwijnen er te veel ploegen uit zicht. De Lauwers was uitermate tevreden over de 1-1 tegen Twijzel dat wel de tweede periode won. Sander Wilpstra scoorde de 1-0 voor De Lauwers. Kloosterburen was in de eerste helft de mindere van Warffum, maar stond wel met 2-1 voor. In de tweede helft speelde Kloosterburen stukken beter en voerde de score hoog op: 6-2.