’t Fean ’58 wint ook van SC Berlikum

SURHUISTERVEEN – ’t Fean ’58 liet geen steek vallen tegen het bezoekende SC Berlikum, waardoor de Feansters hun koppositie vasthielden. Het werd een regelmatige overwinning. De 3-0 eindstand was gezien het aantal kansen aan de magere kant. Van goed voetbal kon geen sprake zijn. Daarvoor speelde de harde wind een te grote rol.
Een goede generale dus richting de topper tegen Kollum, komende zaterdag. Dat vond ook aanvoerder Willem van Kammen. “Op de overwinning viel niets af te dingen. Belangrijk was dat we opnieuw de nul hielden. Het staat gewoon goed, het spel is degelijk. En dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd tegen Kollum.” De laatste vier wedstrijden incasseerde de ploeg van het trainersduo Mark Bosma en Minno van der Werff geen enkele tegentreffer.
De wedstrijd tegen Kollum kan cruciaal zijn en leeft binnen het team. Willem van Kammen: “Die wedstrijd heb je gewoon in het achterhoofd. Maar de trainer bleef ons focussen op de wedstrijd van vandaag. Scherp blijven en dat is goed gelukt.”
Eigenlijk wisten de bezoekers nauwelijks kansen te creëren, al waren ze in de tweede minuut na een scrimmage dichtbij een doelpunt. Aanvoerder Robert de Zeeuw wist de bal echter niet binnen de palen te krijgen. De thuisclub legde een aantal keren fraaie combinaties op het kunstgras. Dat resulteerde halverwege de eerste helft in een 1-0 voorsprong toen Joost Nieuwenhuis op aangeven van Erwin Vos doelman Sjouke Veenstra beheerst wist te passeren. Er kwamen via Wibo van der Werff, Willem van Kammen en opnieuw Joost Nieuwenhuis nog meer mogelijkheden. “We wilden in de eerste helft eigenlijk het verschil maken, maar dat lukte niet”, liet Willem van Kammen weten.
Het tweede doelpunt kwam echter al snel na de rust. Een prachtige aanval, opgezet door Erwin Vos, werd verlengd door Jens Hamstra, die Joost Nieuwenhuis de mogelijkheid gaf zijn tweede doelpunt te maken (2-0). Een kwartier voor tijd wederom een fraaie combinatie, opnieuw opgezet door Erwin Vos. Via André van der Molen kwam de bal voor de voeten van Jens Hamstra, die niet aarzelde (3-0).
In de laatste minuut werd invaller Wessel Miedema van SC Berlikum nog weggestuurd na een onbezonnen charge op doelman Jelmer van der Meer. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Eijden uit Ureterp kon niet anders dan de rode kaart trekken.