Uuldriks supersub Boys, Friese Boys klopt ASC’75

Nieuws

Amateurvoetbal

REGIO – Harkemase Boys won in één week twee keer van Flevo Boys, twee keer in Emmeloord en twee keer met exact dezelfde cijfers: 1-3. Minder goed verging het de zaterdagvoetballers van Trynwalden, die met 1-0 verloren van Balk. Friese Boys klopte ASC’75: 2-0.

Harkemase Boys won zaterdag met 3-1 van Flevo Boys. Daar zag het in de eerste helft overigens niet naar uit. Arjen Spaan zette de thuisclub op 1-0 en helemaal onverdiend was dat niet. Pas in het tweede bedrijf wisten de gasten de matige wedstrijd naar hun hand te zetten. Harkemase Boys kreeg veel balbezit, de gastheren counterden na de thee gevaarlijk. Pas in de 72e minuut werd het gelijk, toen invaller Heine Uuldriks binnen kon tikken: 1-1. Niet veel later schoot Uuldriks zijn tweede van de middag tegen de touwen. Johnsen Bacuna was verantwoordelijk voor de voorbereiding: 1-2. Flevo Boys gooide daarna alles op de aanval, maar de gasten counterden naar 3-1, diep in de extra tijd. Nu was Uuldriks de aangever en Age Hains Boersma de afmaker: 1-3.

Trynwalden moest op bezoek bij Balk. Beide partijen wisten zich amper kansen te schapen. Een wonder was dat niet, want door de snerpende wind was fatsoenlijk voetbal amper mogelijk. Het zeer matige duel werd uiteindelijk in het voordeel van de gastheren beslist. De manier waarop dat gebeurde, was tekenend. Een voorzet van Balk speler Pieter Wijnja belandde via een kluts en een speler van Trynwalden in het doel: 1-0. De situatie voor Trynwalden werd er door de nederlaag bepaald niet rooskleuriger op.

Ook al matig voetbal in Leeuwarden, waar BCV uit Bergum op bezoek moest bij de plaatselijke Zwaluwen. Het duel kende twee totaal verschillende helften. In de eerste heft had de thuisclub de wind in de rug en dus een overwicht, na de thee waren de rollen volledig omgedraaid. Beide ploegen wisten zich onder Siberische omstandigheden echter geen noemenswaardige kansen te creëren. Daardoor bleef het zoals het begon: 0-0.

Berlikum verloor met 3-1 van Zeerobben. De ploeg uit Harlingen is door de zege koploper geworden. De gasten begonnen nog wel goed aan de wedstrijd. Een uitstekende boogbal van Huib Visser betekende een 1-0 voorsprong voor Berlikum. Na een half uur maakte Jordy Torenbeek vanaf de strafschopstip gelijk. Na de thee was Zeerobben duidelijk de betere ploeg. Het overwicht resulteerde in twee goals: Hempenius maakte de 2-1, Drent tekende voor de 3-1, vijf minuten voor tijd.

Rijperkerk won in een ijskoud Rottevalle met het kleinst mogelijke verschil van de gelijknamige thuisclub: 0-1. In het duel gebeurde weinig. Nadat de thuisclub eerst de paal had geraakt was het tien minuten na de rust wel raak voor Rijperkerk: 0-1. Wat Rottevalle daarna ook probeerde, gelijk werd het niet. Daardoor gingen de drie punten enigszins gelukkig mee naar Rijperkerk.

Minnertsga won knap van Zwaagwesteinde: 3-1. De overwinning was overigens dikverdiend, de gasten gingen namelijk beter met de nogal gure omstandigheden om. Arjan Andringa had een groot aandeel in de overwinning. Hij was verantwoordelijk voor de 0-1 en 0-2. Roan Hein gooide in de tweede helft de wedstrijd definitief in het slot. Dat de thuisclub daarna nog op 1-3 kwam, had slechts statistische waarde.

Friese Boys won op eigen veld met 2-0 van ASC’75. Grote man bij de ploeg uit Kollumerzwaag was Ludo Bosma. Hij was verantwoordelijk voor beide doelpunten. ASC’75 leek snel via topscorer Han Zwart op 0-1 te komen. Op advies van de grensrechter van de thuisclub werd de goal echter geannuleerd. ASC’75 bleef in de eerste helft beter, zonder te scoren. Scoren ging de gastheren beduidend beter af in het tweede bedrijf, waarin Friese Boys ook duidelijk de betere ploeg was en dus verdiend won.