VC Grijpskerk heren 1 wint opnieuw

Zaterdag 9 april stond alweer de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen op de agenda. VC Grijpskerk heren 1 moest aantreden tegen het altijd lastige Peize heren 2. De heren hadden in de uitwedstrijd geen compleet team en heeft toen 2 heren van heren 2 geleend. Die wedstrijd leek toen af te stevenen op een 4 – 0 nederlaag, echter na een achterstand van 2-0 werd de stand daar toen gelijk getrokken. Helaas werd de allesbeslissende vijfde set jammerlijk verloren. Desalniettemin waren die twee punten boven verwachting en ging Grijpskerk tevreden naar huis.

De thuiswedstrijd van afgelopen zaterdag beloofde dus een partij, met in ieder vanuit Grijpskerk perspectieven bekeken, een revanche van de verliespot in Peize.

De heren van Grijpskerk begonnen zeer scherp aan de wedstijd er werd direct een voorsprong gepakt van 5 punten. Door goede service druk en scherpte in de verdediging kwam de eerste set geen moment in gevaar. De heren van Peize konden geen vuist maken, alles werd bij Grijpskerk van de grond geveegd en er werd goed gescoord. De eerste set werd dan ook redelijk makkelijk gewonnen met 25-17.

Ook in de tweede set werd er goed gespeeld, maar in dit geval aan beide kanten. In het begin ging de wedstrijd dan ook gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Zowel Peize als Grijpskerk lieten allebei zien dat ze thuis horen in de eerste klasse. Er werd goed geserveerd, aanvallers kwamen er af en toe moeilijk door omdat er scherp werd geblokt en de verdediging aan beide kanten stond ook goed. Grijpskerk trok uiteindelijk aan het langste eind en won de set met 25-20.

De derde set was Grijpskerk scherper en gedrevener om de set naar zich toe te trekken, mooie aanvallen van Aebe-Jan Baarda en Rob van der Wilt zorgden er onder anderen voor de Grijpskerk weer een mooie voorsprong kon pakken. Mede door een goede service serie van spelverdeler Peter Teeninga was de derde set die geen moment in gevaar kwam voor Grijpskerk en werd dan ook gewonnen met 25-15.

De heren van Grijpskerk vreesden de vierde set een klein beetje, de laatste weken werd er constant een voorsprong gepakt van 3-0 en werd de vierde set min of meer weggegeven. Door de laatste weken goed en fanatiek te trainen, met dank aan Annemiek en Eline, werd dit keer ook de vierde set gewonnen. Door direct scherp te beginnen middels een service serie van Marcel Tillema werd er direct een voorsprong van 9-1 gepakt. Deze ruime voorsprong waren de heren niet van plan weer uit handen te geven. Dat gebeurde dit keer ook niet. De ruime voorsprong werd niet meer weggegeven en de set werd door een goede druk van Grijpskerk dan ook gemakkelijk gewonnen met 25-16.

Een mooie 4-0 overwinning voor de heren van VC Grijpskerk fysiotherapie Kollum-Grijpskerk. Ondanks deze overwinning is de vereniging al volop bezig met het volgende seizoen, het bestuur is op zoek naar een trainer voor meerdere teams. Mocht je interesse hebben om training te geven neem dan contact op met de vereniging dit kan middels het contact formulier op de site van VC Grijpskerk, www.vcgrijpskerk.nl of stuur een mail naar emielwag@hotmail.com.

Naast dat de vereniging op zoek is naar nieuwe trainers, zijn wij ook op zoek naar nieuwe spelers. Bij de dames is er ruimte in meerdere teams en dus op meerdere niveaus, van hoofdklasse tot 3e klasse. Ook het eerste heren team van Grijpskerk kan versterking gebruiken, mocht je interesse hebben, het een keer leuk vinden om mee te trainen? Neem dan contact met ons op. Dit kan middels de eerder genoemde kanalen.