Vier goals en drie punten voor Buitenpost in Wezep

WEZEP - VV Buitenpost bewees zichzelf zaterdag een goede dienst door in blessuretijd tegen de verhouding in drie punten veilig te stellen in Wezep. Driemaal waren de Blauwkes tegen directe concurrent WHC op voorsprong gekomen, Rudmer Loonstra maakte een hattrick, maar de thuisploeg kwam steeds terug. Pas in de allerlaatste minuut zorgde Rob Dijkstra in een vermakelijke wedstrijd voor euforie. Met een prachtige lob scoorde hij de 3-4. Daarmee is Buitenpost voorlopig uit de gevarenzone.
Goudhaantje
Buitenpost speelde een ‘zespuntenwedstrijd’ tegen WHC. Al na acht minuten konden de vele meegereisde supporters voor de eerste keer juichen. Joran Olijve gaf een prachtige pass op Rudmer Loonstra die vervolgens met het hoofd raak knikte. Acht minuten later was het alweer gelijk. Er ontstond een scrimmage voor de goal van Kevin van der Meulen, waarna Melvin Veldhuis met een halve omhaal raak kon schieten. In de 25ste minuut was Loonstra opnieuw het goudhaantje. Na een snelle inworp werd hij ingespeeld waarna hij met een simpele voetbeweging hij de bal onder WHC-doelman Jasper Kuiper doorschoof. WHC toonde aan over veerkracht te beschikken. Vijf minuten voor rust bracht Jonathan van Marle zijn ploeg op aangeven van rechtsback Kevin Siemelink op gelijke hoogte.
Hattrickheld
Direct na rust maakte Loonstra zijn derde doelpunt van de middag. Opnieuw was het een aanval uit het boekje. De bal ging breed, werd geweldig voorgebracht door Rik Weening waarna Loonstra binnen kon koppen. Niet veel later ging de hattrickheld tot opluchting van het thuispubliek naar de kant en werd hij vervangen door Durk de Haan. WHC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de Buitenposter verdediging had weinig moeite met de aanvallende pogingen. Steeds vaker hanteerden de Wezepers de lange bal die eenvoudig weggewerkt kon worden. Na ruim een uur spelen viel de bal dan toch goed voor WHC. Veldhuis kon eenvoudig binnentikken. Direct daarop was er bijna de voorsprong voor WHC, maar de poging van Van Marle belandde op de lat. De thuisploeg drong verder aan een creëerde nog twee grote kansen, maar Van der Meulen werd niet gepasseerd. In de derde minuut van de blessuretijd kreeg Rob Dijkstra het op de heupen. Met een schitterende stift liet de middenvelder Kuiper kansloos en zorgde hij voor drie belangrijke punten voor Buitenpost.
Gestolen punten
“Maar eerlijk is eerlijk, we hebben de punten gestolen”, gaf Buitenpost-trainer René van der Weij toe. “We hadden moeite met de lopende spitsen en kregen moeilijk vat op het beweeglijke middenveld van WHC. We scoren vier echt goede goals. Daar was ik super tevreden over. Vijf kansen, vier goals. En als je dan in 94e minuut de 3-4 maakt zegt dat veel over het team. We zijn fit. Soms krijg je te weinig en soms te veel zoals zaterdag. Maar de punten tellen en we pakken een belangrijke overwinning.” Zaterdag speelt Buitenpost opnieuw tegen een directe concurrent. SVWZ uit Wierden is dan de tegenstander op sportpark De Swadde.
Opstelling WHC: Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booyink, Mark van Petersen (76. Hüseyin Güveli), Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Melvin Velthuis, Jonathan van Marle, Mitchel Dijkhof, Wim van ’t Ende, Jelle Post
Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Wim de Vries (46. Aaron Boekhout), Danny Boersma, Jelmer Vos, Joost Jesse Visser, Joran Olijve (83. Halbe Elsenga), Rudmer Loonstra (53. Durk de Haan), Rob Dijkstra, Rik Weening, Rolf Dijk, Robin Huisman de Jong
Scoreverloop: 8. Rudmer Loonstra (0-1), 16. Melvin Velthuis (1-1), 25. Loonstra (1-2), 41. Jonathan van Marle (2-2), 49. Loonstra (2-3), 64. Velthuis (3-3), 90+4. Rob Dijkstra (3-4)
Gele kaart: Jonathan van Marle, Jonathan van Marle (WHC)