Winst voor Dames 2 VC Grijpskerk Sport je Fit

Afbeelding

GRIJPSKERK - Het tweede damesteam van VC Grijpskerk Sport je Fit is na acht wedstrijden alweer bijna aan het eind van de eerste helft van het competitieseizoen. De dames staan na de spannende wedstrijd van afgelopen zaterdag op een vijfde plek en hebben nog kans om hoger te komen. Afgelopen zaterdag speelde Dames 2 tegen het zesde damesteam van studentenvereniging Donitas uit Groningen. De stadjers stonden met een wedstrijd meer gespeeld en gewonnen net één plekje hoger dan Grijpskerk en de prognose was dan ook dat Donitas met 3-2 van Grijpskerk zou winnen. De eerste set begon moeizaam voor Grijpskerk. Zoals wel vaker is gebleken afgelopen weken, heeft Dames 2 vaak moeite om in het ritme van de wedstrijd te komen.
Ook tijdens deze wedstrijd kwam Grijpskerk in de eerste set al snel flink achter te staan. Toch lieten de Dames zien dat ze het tij ook in de eerste set al kunnen keren, want met enkele moeilijke serves van onder andere Patricia Voogd kwam Grijpskerk dichter in de buurt van Donitas. Jammer genoeg kwam deze ommekeer iets te laat en werd de eerste set met 21-25 verloren. In de tweede set had Grijpskerk de smaak te pakken.
Maar ook Donitas behield haar niveau. In een ontzettend spannende set lieten de beide teams zien wat ze konden. De stand bleef de gehele set gelijk opgaan, maar het was uiteindelijk Grijpskerk dat met groot doorzettingsvermogen de set won met 28-26. Ook in de derde en vierde sets lieten de Dames van Grijpskerk zien dat zij toch echt beter waren dan Donitas. Met mooie verdediging en aanvallen van onder andere Dorien Geertsema en Elsa Hoeksma werden ook deze sets gewonnen. Met deze wedstrijd heeft Grijpskerk vier belangrijke punten gehaald en heeft het team laten zien dat een vooraf berekende prognose absoluut niet hoeft uit te komen.