WTOC haalt Birdaard door gehaktmolen

|
| Foto: |
geen categorie

REGIO – De nacompetitie is dit weekend in alle hevigheid losgebarsten. Opvallend: WTOC won op eigen veld met liefst 6-1 van FC Birdaard en Rijperkerk verraste ONT op eigen veld met 2-1.

WTOC (FOTO) had op eigen terrein geen enkele moeite met FC Birdaard en lijkt daardoor nu al verzekerd van nog een seizoen derdeklasse voetbal. Het werd namelijk 6-1 en deze uitslag deed recht aan het spelbeeld. Bij rust leidde de thuisclub al met 2-0. Eerst maakte Tedo de Bruin de 1-0, aanvoerder Berend Jan Prins maakte uit een moeilijke hoek de 2-0. Na de thee gingen alle remmen los bij WTOC. Via Jaap de Bruin en Jilles Bosma werd het 4-0. Hidde Kingma deed namens de gasten wat terug, het slotakkoord was echter voor WTOC. Via weer aanvoeder Prins en Erik Jan Dijkstra werd het 6-1 en is de return niet meer dan een formaliteit.

Workum en Ropta Boys hielden het zaterdag op 0-0. Het duel was er één van twee totaal verschillende helften. Voor de rust heerste thuisclub Workum, Ropta Boys kwam na de pauze wat meer los. Voor de rust raakte Anco Dijkstra namens de gasten de lat, voor het overige waren de beste kansen toch voor de thuisclub. De bezoekers waren na rust scherper en drongen Workum terug op eigen helft. De bal wilde er ondanks een aantal mogelijkheden (waaronder voor Birhanu Rispens) echter niet in waardoor de tweestrijd spannend blijft.

Kollum verloor zaterdag op eigen veld met 4-2 van Zuidlaren. Op de zege voor de Drenten viel helemaal niets af te dingen. Hoewel de thuisclub in de slotfase nog een paar beste kansen kreeg, mocht het de handen stevig dichtknijpen met de 2-4 uitslag. Bij rust was het al 1-3. Jos Lamain zette de gasten op 0-1, topscorer Joop Pynacker deed wat terug: 1-1. Daarna bepaalde Bob Poorta de ruststand met twee treffers op 1-3. Na de thee maakte Koen Jans – zoon van toekomstig FC Zwolle trainer Ron- de 1-4, na een koddig misverstand in de defensie van de thuisclub. Invaller Denny Nicolai deed nog wat terug: 2-4. En hoewel de gasten duidelijk beter waren, kreeg met name Pynacker in de slotfase nog een aantal kansen op de aansluitingstreffer.

GSVV verloor van Delfstrahuizen. Het werd 4-0. Voor de rust gebeurde er weinig. Beide ploegen hielden elkaar aardig in balans en de kansen waren op de vingers van één hand te tellen. De treffers vielen dan ook allemaal na de rust. Binnen het kwartier in het tweede bedrijf stond er 3-0 op het scorebord door doel[punten van Arjen Wever, Sipke de Haan en Wesley Tink. Die klap kwamen de gasten niet meer te boven. Evert de Jong bepaalde de eindstand op 4-0, waarmee de rol van GSVV meteen uitgespeeld lijkt.

Beter verging het Rijperkerk, dat de lastige uitwedstrijd tegen ONT toch wel verrassend met 2-1 won. ONT begon overigens gehavend aan de strijd en miste vijf basisspelers. Mark Hendriks zette de gasten al voor rust op een 1-0 voorsprong. Die score werd echter in de eerste helft alweer teniet gedaan, waardoor de 22 acteurs met een gelijke stand aan de thee konden. Hoewel het leek alsof de krachten na de rust langzaam wegvloeiden bij Rijperkerk, sloeg de ploeg toch toe. Klaas Venema werd de gevierde man door de 1-2 te maken. Dinsdagavond om 19.00 uur is de return. Deze tweestrijd lijkt nog lang niet beslist.