Zowel heren als dames VC Grijpskerk gaan met winst naar huis

GRIJPSKERK - Afgelopen weekend lieten de team van V.C. Grijpskerk Sport Je Fit zien mee te kunnen op het hoogste niveau. Heren 2 beet de spits af in de strijd met medekoploper Lycurgus. In een goede wedstrijd werd met 1-3 gewonnen. De setstanden 18-25, 13-25, 25-10, 22-25 geven al aan dat Grijpskerk een maatje te groot was.

Heren 1 speelde in Westerbork en redelijke partij tegen het plaatselijke Quinto en wist de wedstrijd met 2-3 te winnen, de eerste van de competitie dit seizoen. De heren brachten in de eerste met de servicedruk Quinto in de problemen en wisten heel kundig de set te winnen met 21-25. De tweede set deed Quinto een stapje meer en wachtte Grijpskerk af. Met 25-22 en in de derde set 25-19 leek het verkeerd te lopen met Grijpskerk. Wissels deden in de vierde set het vertrouwen toenemen. De aanval kwam weer opgang. De concentratie leek terug en daarmee ook de servicedruk. Gedreven werden de mindere schakels aan de andere kant van het net gevonden en Grijpskerk verdedigde vol overtuiging, hetgeen een 20-25 setstand opleverde. De vijfde set leek een formaliteit te worden. Met 2-8 werd er van veld gewisseld en met de wissel was het vertrouwen weg. Slechte passes en aanvallende fouten brachten Quinto terug in de strijd en twee time-outs en twee wissels van de coach, deden het kwartje goed vallen voor Grijpskerk, 13-15.

Dames 1 ging met zenuwen naar Beijum, waar nooit goed wordt gespeeld tegen Lycurgus. Het leek de dames de hele wedstrijd te achtervolgen. De eerste set werd goed begonnen, maar er waren ook onbegrijpelijke verdedigingsfouten en het blok was bijna afwezig. Met voorsprong werd de 20 punten bereikt en stuivertje wisselend wist Grijpskerk uiteindelijk met 25-27 te winnen. De tweede set zou Grijpskerk iets meer gerustgesteld moeten spelen, maar de pass werd minder, de afstemming van setups en aanvalsters raakte zoek en moeizaam werd met 22-25 gewonnen. De derde set bleven de dames meer met zichzelf vechten dan met de tegenstander en toen de scheidsrechter onduidelijke beslissingen ging nemen leek het Lycurgus aan het langste eind te trekken. Echter de dames van Grijpskerk rechtten de rug en wonnen verdiend met 22-25. De vierde set werden de dames zoek gespeeld, 7-2. Toch hervond Grijpskerk zich en mag het zich slechts verwijten dat ze de laatste punten weggaven en daarmee de set (25-23). Met de 1-3 winst staat dames 1 na vijf wedstrijden op de eerste plaats, met vijfmaal winst, en slechts drie verloren sets.

Overige uitslagen: DIO Bedum - Dames 3: 4-0, DIO Bedum – Dames 4: 3-1.

Programma deze week: 1 november: Grijpskerk (Bokkediek): 21.00 uur, Dames 3 - Oryx 3,

3 november: Grijpskerk (Bokkediek): 15.00 uur, Heren 2 - Merna 3, 16.30 uur, Dames 4 -Olympia 8, Dames 2 - Peize 2, 18.30 uur, Heren 1 - Peelermarke 1.