Zuidhorn pakt periode; kaartenfestival FC LEO-VIOD

STREEK – Het inhaalweekend leverde een periode op voor Zuidhorn, ondanks het 1-1 gelijkspel bij Corenos. FC LEO en Opende verloren beiden. De Lauwers-Leovardia werd afgelast wegens een sterfgeval bij Leovardia.
Rode lantaarndrager FC LEO verloor ook van VIOD uit Driesum: 1-2. De wedstrijd kenmerkte zich door een kaartenfestival. De scheidsrechter trok maarliefst dertien kaarten, waaronder twee rode. Volgens leider Eric Dijkstra  escaleerde de boel nadat een speler van VIOD direct rood kreeg. Rowan Rozema kreeg namens LEO zijn tweede kaart. Bij rust was de eindstand al bereikt. In de tweede helft had het aandringende LEO wel recht op een punt, maar de bal wilde er niet in. De oranjehemden zitten in de bekende hoek.  OPENDE leek op weg naar de overwinning in Anjum. De rood-witten kwamen ook met 1-0 voor.  Maar nog voor rust kwam de thuisclub langszij, vanuit de kluts. In de tweede helft zakten de Peendermantsjes weg en werd het een geflatteerde 4-1 nederlaag. “We staan met lege handen, maar zitten niet in de put”, omschreef trainer Wietse van der Veen. De put is nog ver weg, maar de kelder is niet ver weg. ZUIDHORN veroverde de periodetitel. Zuidhorn kon in Roodeschool zelfs een 1-1 gelijkspel veroorloven. De groenhemden kwamen zelfs met 1-0 achter tegen Corenos. In de tweede helft zette Zuidhorn de zaak recht dankzij Laurens Bloem die een vrije bal verzilverde: 1-1. Zuidhorn liet veel kansen liggen, maar zag de geweldige keeper van Corenos op zijn weg. “De teleurstelling overheerst”, was trainer Ton Rozema ondanks de prijs niet positief.
“Ik had graag willen winnen. Okee, vooruit, We proberen een klein feestje te vieren.” Het staat zo goed als zeker vast dat Zuidhorn (zon) volgend seizoen weer een prestatie-elftal heeft en weer in competitieverband gaat spelen. Zondag kwam overigens geen enkele streekclub in actie..