Zunobri zet goede reeks voort

|
| Foto: |
ZUIDHORN - Op zaterdag 4 februari kwam Spannum op bezoek in de Quick Silver S hal in Zuidhorn. Spannum wist vorige week knap gelijk te spelen tegen NQL, en wilde ook in Zuidhorn graag een goed resultaat halen. Zunobri zelf is ook bezig met een goede reeks, en wist al drie wedstrijden op rij te winnen. Om aan te blijven sluiten bij koploper WWC was het zaak de punten vandaag in Zuidhorn te houden.
Publiek dat een minuut te laat was zag bij binnenkomst al een 2-0 voorsprong op het scorebord staan. Het was Alie Pera die uit de startblokken schoot en eigenhandig de toon zette voor een ijzersterke beginfase van de wedstrijd. De Veenstra-Stroeve/v.d. Leest formatie wist elkaar goed te vinden in het eerste deel van de wedstrijd en vergrote de voorsprong in 10 minuten naar 9-1 door doelpunten van onder andere Tjeerd en Willy de Jong. Opvallend was dat er op dit punt al 5 verschillende doelpuntenmakers op papier stonden. Via gevarieerde aanvallen ging Zunobri verder met het uitbouwen van de score. Maar ook Spannum wist het gat van de korf in de loop van de eerste helft beter te vinden en verkleinde de achterstand naar 13-7. Aanvallend liep het goed bij Zunobri maar in verdedigend opzicht lieten de pupillen van coach André Woltinge zich soms eenvoudig in de luren leggen. Voor rust wist Alie Pera nog eenmaal tot scoren te komen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Spannum, met twee treffers op rij zetten zij de ruststand van 14-9 op het scorebord.
Na rust probeerde Zunobri weer orde op zaken te stellen, en een veilige marge in de score in te bouwen. Via Fred Pera en even later ook Jantine Ribeiro werd de stand naar 17-10 getild. Verdedigend leken de zaken aan Zunobri zijde nu beter voor elkaar waardoor de voorsprong uit kon worden gebouwd door goals van John Beeftink en Robert-Jan Hidding. Een zeer scherpe fase, met zes goals in zes minuten van Spannum, bracht weer wat hoop in de Friese harten. Door deze sterke fase was de riante voorsprong van Zunobri ineens gereduceerd tot 22-19. Het was Tjeerd de Jong die als eerste de rug weer rechte, en voor de 23-19 tekende. Met nog zo’n 4 minuten te gaan mocht Zunobri de voorsprong niet meer uit handen geven. Junior Stefan Steenbergen wist knap de 24-20 te scoren op aangeven van John Beeftink. De laatste treffer van de wedstrijd kwam op naam van Fred Pera, hij bepaalde de eindstand op 25-21.
Mede door de sterke beginfase wist Zunobri de punten in Zuidhorn te houden. Het komende weekend komt koploper WWC op bezoek in Zuidhorn. Om 14.05 uur start de wedstrijd waarin Zunobri van plan is om WWC het vuur aan de schenen te leggen in de strijd om het kampioenschap.
Doelpuntenmakers Zunobri: Fred Pera (7), Alie Pera (6), Jantine Ribeiro (2) John Beeftink ( 3), Tjeerd de Jong (2), Willy de Jong (2), Robert-Jan Hidding (2) en Stefan Steenbergen (1)