100 jarige Oosterhof Holman de lucht in

0
290
grijpskerk nw lucht ballon 1

GRIJPSKERK – Op 29 mei jl. mocht de maidentrip van de luchtballonvaart Oosterhof Holman plaatsvinden. Ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan is een eigen luchtballon aangeschaft. Op deze manier is de aannemer niet meer alleen op en langs de weg te vinden, maar nu ook in de lucht. Dijkstra Ballonvaart is de beheerder en bestuurder van de luchtballon, die de eerste luchtballonvaart tot een succes maakte.

De eerste ballonvaart stond al voor begin mei gepland. Echter het onstuimige weer in mei speelde diverse malen parten, zodat uiteindelijk op de 29ste mei de maidentrip kon plaatsvinden. De gelukkigen in deze waren de uitvoerders Cor Koehoorn en Martien Tolboom van Oosterhof Holman met nog acht opdrachtgevers. Achter sporthal De Enk te Grijpskerk werd de ballon gereed gemaakt voor de vaart. Omstreeks half negen werd het luchtruim opgezocht. In een ballon hoor je de stilte. Doordat de mand meedrijft met de wind wordt het ademloos stil. Alleen wat getoeter van het verkeer, driehonderd meter in de diepte, is waarneembaar. Na anderhalf uur varen belandde de ballon in het schemer in een weiland nabij Steenbergen. Ballonvaarder Lammert Dijkstra zorgde voor een perfecte landing. Na de landing werd de ballon weer opgeruimd en ingepakt en was het tijd om het avontuur waardig af te sluiten. Volgens de aloude traditie van de ballonvaart werd de luchtdoop ondergaan en werd een ieder in de (lucht)adelstand verheven. Uiteraard met het heffen van een goed glas champagne. Een ballonvaart is een hele ervaring, maar werd erg gewaardeerd door de deelnemers op deze avond. Binnenkort staan er nog meerder vaarten gepland vanaf diverse locatie. Dus hou het luchtruim in de gaten.