65 jaar huwelijksgeluk in Surhuisterveen

0
176
Surhuisterveen Huwelijk-1

SURHUISTERVEEN – Meneer en mevrouw van der Kooi uit Surhuisterveen waren op 29 mei 65 jaar getrouwd. Ook burgemeester Piet Adema en zijn vrouw Helma kwamen bij hen op bezoek. Het werd een leuk gesprek. Ondanks hun hoge leeftijd, is het echtpaar dan ook nog altijd ontzettend vitaal, vertelt dochter Wieke de Vries. “Absoluut. Mijn moeder zwemt nog en ze mogen nog graag wandelen en met de elektrische fiets erop uit gaan.” Ze is de enige dochter van het echtpaar, maar niet het enige kind; het echtpaar kreeg ook nog 6 zonen. Inmiddels zijn ze ook al 17 kleinkinderen en zes achterkleinkinderen rijker. “Velen wonen nog lekker om hun heen en dat willen ze ook graag.” Het jubileum werd dan ook op Tweede Pinksterdag gevierd zodat zoveel mogelijk familieleden erbij konden zijn.

Meneer van der Kooi komt uit Augustinusga en mevrouw uit Nijega. Ze zijn Friesland altijd trouw gebleven. “We hebben jaren in Gerkesklooster gewoond, daar zijn ook veel van de kinderen opgegroeid. Ze woonden jarenlang in Harkema, waar ze ook altijd alles zelf deden. Pas sinds een jaar wonen ze in een seniorenwoning, nog altijd helemaal zelfstandig, in Surhuisterveen.”