Bijna op de kop af vijf jaar inwoner van Grootegast

0
170
De Taart In Grootegast

GROOTEGAST – De taart die elke week door Bakker Hamersma uit Grootegast beschikbaar wordt gesteld ter ere van het vijfjarig jubileum van de Streekkrant, blijft dit keer dichtbij. De familie Betgen uit Grootegast heeft net als de Streekkrant iets met het getal vijf en wint daarom deze week de overheerlijke slagroomtaart.

“Op 12 juli aanstaande zijn wij 5 jaar inwoner van Grootegast”, laat Lenie Betgen weten. “Wij komen van oorsprong uit het westen, zijn geboren en getogen in Leiden, maar wonen nu met heel veel plezier in Grootegast.” Leuk detail: de familie Betgen woont in het voormalige huis van “onze burgervader Cor Dijkstra”. Een vriendin die naar het hoge noorden trok, overigens door haar zoon die in Opende ging wonen hier heen gehaald, haalde Lenie en haar man ook naar Grootegast. “En het bevalt ontzettend goed. Het is hier ontzettend relaxed. We zien er tegenop om naar het westen te gaan”, vertelt ze lachend.

Wie ook iets met het getal vijf heeft, kan zich aanmelden voor de taart via destreekkrant@media-totaal.nl.