De Brug Westerkwartier actief op de Special Olympics Nederland

0
125

ZUIDHORN – Afgelopen weekend werden de Special Olympics Nederland georganiseerd in Den Bosch. Special Olympics Nederland maakt onderdeel uit van een wereldwijde organisatie die in 182

landen het gehele jaar door zorg draagt voor sporttrainingen en –wedstrijden voor meer dan

2,5 miljoen mensen met een verstandelijke handicap. Het doel van Special Olympics is mensen met een verstandelijke handicap de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan sportwedstrijden, waarbij het niveau van de tegenstanders min of meer gelijk is.

Deze keer waren er 15 takken van sport die mee deden. Vier zwemmers van regio Westerkwartier mochten hier hun toptalent laten zien. Samen met hun coach, Joke Westra, zijn de zwemmers op vrijdagochtend 1 juni vertrokken richting Den Bosch. Na een spectaculaire opening op vrijdagavond was er op zaterdag de divisioning voor de diverse afstanden die er gezwommen mochten worden. En daarna volgde de echte wedstrijd.

De eindresultaten per sporter: Henk Eppo Visser: 50m schoolslag zilver; 50m vrij brons; 25m rugslag zilver, Jonna Kraima: 50m schoolslag zilver; 50m vrij 4e plaats; 25m rug brons, Trienco Martini : 50m schoolslag zilver; 50m vrij 5e plaats; 25m rug goud en Marianne van der Meulen : 25m schoolslag goud; 25m vrije slag brons; 25m rug 4e plaats.