Duo WSBF laat in Scheemda zien hoe het moet

0
353
WSBF duo

SCHEEMDA Jiska Batema en Chayenne de Cock, van WSBF Surhuisterveen, wisten ondanks een tijdsfout het goud te bemachtigen in de categorie E senior. Met een nieuwe choreografie en een zeer sterk technische oefening wisten deze dames de jury te overtuigen dat zij in Scheemda in hun categorie terecht de hoogste plek van het podium mochten betreden.
Jacolien van Panhuis, Daphne Diertens en Elina Sipma waren op zondag toch wel de verrassing van de dag. In Scheemda draaiden zij voor het eerst mee op het hogere C nivo terwijl zij de wedstrijden daarvoor nog op D nivo uitkwamen. Bij de balansoefening wisten deze dames meteen al het op een na hoogste cijfer neer te zetten en in het eindklassement eindigden ze op de vierde plek eindigden. Alle overige teams van WSBF die deel hebben genomen aan het Open acro kampioenschap te Scheemda behaalden helaas niet de verwachte resultaten.

Op 16 juni a.s organiseert WSBF in samenwerking met de KNGU de finale van het NK acrogym D en E nivo te Surhuisterveen. Hier zullen naast gymnasten uit heel Nederland, maar liefst vijf teams van eigen vereniging in eigen huis aan het NK deelnemen. De wedstrijden zijn voor de eventuele thuisblijvers live te volgen via www.livestream.com/acrogymtv. De wedstrijden duren de gehele dag. De winnaars zullen uit handen van de wethouder sport van de gemeente Achtkarspelen , de heer Marten van der Veen de prijzen in ontvangst nemen.