Heropening van OBS Goeman Borgesius in Aduard

0
237
Aduard opening school-2

Trots, nieuw, huiskleuren, schoolgebouw, officieel geopend

ADUARD – Nadat er bijna een jaar hard gewerkt werd, is de OBS Goeman Borgesius weer als nieuw. De woorden die op de uitnodiging staan dekken de lading precies: ‘trots, nieuw, huiskleuren, schoolgebouw, officieel geopend’. Afgelopen vrijdag was er een feestelijke heropening.

Jur Rensema, directeur van de school, is ontzettend blij met het resultaat. “Het is prachtig geworden. Er zijn heel veel nieuwe voorzieningen, zoals nieuwe wc’s, er zit een nieuw dak op en het is heel licht geworden.” Na veertig jaar was de school toe aan een grootschalige verbouwing. “Het is net als met vrouwen”, zegt wethouder Bert Nederveen later in zijn toespraak, “als ze veertig worden, zijn ze toe aan een kleurtje in het haar enzovoort.” De school werd ook uitgebreid met een ontmoetingsruimte die er voorheen niet was en er werd een lokaal opgesplitst, zodat er ruimte ontstond voor een lerarenkamer en een aparte onderzoekskamer waar bijvoorbeeld een schoolarts of orthopedagoog terecht kan. “Bovendien leent het gebouw zich ontzettend goed voor meerdere doeleinden”, vertelt Rensema. “Wij hopen op meer gebruikers. Er zijn nog enkele lege lokalen, waar bijvoorbeeld een kinderdagverblijf goed gebruik van zou kunnen maken. Er zijn nog geen concrete afspraken, maar er zijn al wel gesprekken gaande om de nieuwe ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.” Met maar 59 leerlingen is een extra gebruiker erg welkom met het oog op de toekomst van de school. “Absoluut. Als ze ons morgen bellen, zijn ze direct welkom.”

De opening gaf vooral ruimte voor de leerlingen, die volgens Rensema genoeg hadden afgezien. Ze vertrokken eerst met zijn allen naar de ene kant van de school om halverwege de verbouwing met zijn allen naar de andere kant te moeten. Nadat zij ballonnen oplieten konden ze genieten van een feestelijke middag met spelletjes, schminken en een luchtkussen.