Kloosterburen promoveert naar Vierde Klasse

0
113

"Het moest een keer gebeuren"

KLOOSTERBUREN – VV Kloosterburen is zondag gepromoveerd naar de Vierde Klasse. Door een 3-1 overwinning op Drieborg werd de langgekoesterde droom werkelijkheid voor de zwart-witten.

De promotie werd uitbundig gevierd op sportpark Westerklooster en in de discotheek. "Ja, het is groot feest", weet ook leider Hans Bolt. "We zijn er heel blij mee. Het moest ook een keer gebeuren. Het is 33 jaar geleden dat we voor het laatst in de Vierde Klasse speelden". Vervolgens degradeerde ‘De Marne’-ploeg naar de onderafdeling, om daarna een lang verblijf (25 jaar) te hebben in de vijfde klasse. Kloosterburen deed lang mee om het kampioenschap maar moest FVV toch laten gaan. Wel werd de periode in de wacht gesleept. De eerste klap werd uitgedeeld bij MOVV (2-4 winst) De beslissende partij tegen Drieborg trok ruim vierhonderd toeschouwers. "De 3-1 was verdiend. Er zat wel een stukje spanning op". Bij rust stond het dan ook nog 0-0. Twee terecht toegekende strafschoppen bracht de equipe van Willem Pettinga een 2-0 voorsprong. Beide penalty’s werden verzilverd door de ervaren Bert Mennes. De 3-0 kwam op naam van de 24-jarige Marcel ‘Mars’ Remijn, met 27 doelpunten clubtopscorer."De kracht van dit elftal is de mix van routine en jeugd. Het doel was ook promoveren. We hebben een goede selectie, alleen geen aanwas". Bolt kijkt alvast naar het volgende seizoen. "De derby’s tegen voetballende ploegen als Hunsingo en Bedum zijn leuker dan Usquert" .