Onderzoek naar ecolie in plas Strandheem

0
111

OPENDE – Waterschap Noorderzijlvest gaat een onderzoek doen naar de mogelijke aanwezigheid van Ecolie in de plas Strandheem bij Opende. Zij doen dit naar aanleiding van vragen van raadslid Ytsen van der Velde (VZ 2000). Hij wist onlangs bij een raadsvergadering te melden dat er ecolie in het water was gekomen door grazende dieren langs de plas. Het onderzoek dat nu volgt moet daar duidelijkheid over geven. Daarnaast wordt gekeken waar de bacterie vandaan komt. Zo wordt naast grazende dieren ook gekeken naar vogels die over de plas vliegen. Van der Velde is zelf blij met onderzoek. “Dit lijkt op een bevestiging van de door mij gestelde hypothese. Dat het water nu troebel is, lijkt het begin van het einde. Hopelijk kan er nog een oplossing gevonden worden waardoor er zich niet nog meer leven in de plas ontwikkeld.”