Oranje Gadgets bij de supermarkt

0
1776
Grijpskerk Ek actie-1

De C1000 komt met het geluksvogeltje

GRIJPSKERK – “Het aftellen is begonnen tot de aftrap van de eerste wedstrijdbal tijdens het EK Voetbal 2012. De Oranje-koorts neemt weer bezit van Nederland en C1000 is er klaar voor”, is te lezen op de website van de C1000. Ook Johan Arkema van C1000 Arkema in Grijpskerk kan dit beamen. De winkel staat inmiddels wel weer vol met allerlei oranje gadgets. “Ja, van de V-dress van Bavaria tot het kussentje van Tuc”, vertelt Johan. “Maar de leukste is natuurlijk van onszelf, het geluksvogeltje.” Bij elke 15 euro aan boodschappen krijgen klanten er al één. En op zaterdag 2, zaterdag 9 en zaterdag 16 juni krijg je bij besteding van minimaal 50 euro aan boodschappen een GiGa Geluksvogel. En of het dan nog niet genoeg is, zijn er ook nog de spelersvogeltjes. Deze zijn alleen te verkrijgen in week 22, 23, 24 en 25 bij geselecteerde Unilever producten.

Zelf is Johan ook best wel voetbal-minded. “Het is niet zo dat ik er voor thuis blijf trouwens. Alhoewel, voor het Nederlands elftal natuurlijk wel.” Hij heeft dan ook maar één duidelijke favoriet. “Nederland natuurlijk!” In de verkoop kan hij al wel weer merken dat het EK er aan komt. “We hadden een vorige week een actie met kratten bier en die heeft erg goed gelopen! Ik ben wel blij dat de wedstrijden nu wat later gespeeld worden. Ik kan me nog wel herinneren dat we ook wel eens de winkel op slot hebben gedaan. Toen we nog om 18.00 uur sloten, nam ik wel eens de hele pakploeg mee naar huis voor de wedstrijd en dan gingen we daarna weer aan het werk.”

 

Vestiging Zuidhorn helemaal klaar voor de Poiesz Super Sportzomer

ZUIDHORN – De Poiesz Super Sportzomer is begonnen. Klanten maken onder andere kans op een reis naar het EK! “Maar het gaat nog veel verder”, vertelt bedrijfsleider Jaap Wolters. “De actie loopt nog langer door en de klanten kunnen bijvoorbeeld ook een reis naar Wimbledon winnen.” Het wordt dan ook niet voor niets de Poiesz Super Sportzomer genoemd. Veertien weken lang kan er worden gespaard voor korting op aankopen bij ruim 60 sportzaken in het marktgebied van de supermarktketen. Een volle spaarkaart vertegenwoordigt een waarde van € 2,50 korting als deze in één van de 62 Poiesz supermarkten wordt ingeleverd, maar is het dubbele waard bij de ruim 60 deelnemende sportzaken.

Tijdens de Super Sportzomer kunnen klanten op drie manieren ‘medailles’ sparen. Dit kan door het doen van boodschappen en bij aankoop van speciale aanbiedingen. Daarnaast kan de klant meedoen aan verschillende SportQuizzen, waarbij tevens medailles kunnen worden gescoord. Bovendien brengt Poiesz de klant zelf in beweging, want door één van de 18 fiets- of 6 wandelroutes af te leggen ontvangt de klant tevens medailles.

De vestiging in Zuidhorn deed nog een schepje bovenop al dit sportgeweld. “Met een geweldige EK-display midden in de winkel proberen we de klanten al helemaal in de EK-sfeer te brengen!”, aldus Jaap. “We zijn er een week mee bezig geweest. Samen zijn we om de tafel gegaan, wat kunnen we doen. De één kwam met voetbaldoelen in de winkel, de ander met metershoge kratten bier.” En zo geschiedde. Zelf heeft Jaap al zin in het EK. “Absoluut. Ik doe natuurlijk ook mee met de poule hier. En gelukkig is alleen de allereerste winkel onder openingstijden. Daarvoor regelen we een televisie in de winkel.” Over de favoriete is hij duidelijk. “Jazekers, dat is Nederland. Dit jaar gaat het gebeuren.”

Zuidhorn Poiesz Actie-1

 

Lekker plakken bij de Albert Heijn

GROOTEGAST – Net als bij ieder groot voetbalevenement, komt de Albert Heijn ook dit jaar weer met leuke acties. “Dit jaar hebben we de Panini plakplaatjes”, vertelt Bertus Douma van de Albert Heijn Grootegast, “Bij iedere tien euro aan boodschappen krijgen klanten vijf plaatjes. Die kunnen ze sparen in een album. Wat wel leuk is, is dat niet alleen de spelers van dit EK, maar ook belangrijke spelers van eerdere EK’s of WK’s ertussen zitten. En mensen kunnen ook weer hun eigen plaatje maken.” Bovendien komt de Albert Heijn ook met een eigen poule waarbij het draait om de aloude strijd: de mannen tegen de vrouwen. Meedoen hieraan kan via facebook.

Zelf is Douma totaal geen voetballiefhebber. “Nee, ik blijf er niet voor thuis.” De winkel wordt versierd met het materiaal wat Albert Heijn levert. “Je moet er ook niet teveel accent op leggen. De mensen komen voor hun boodschappen.” Zoals bijvoorbeeld de bieractie, die al weken loopt en nog altijd een groot succes is. Een krat Amstel pils kost maar 7,99 euro, een krat Heineken, Hertog Jan of Grolsch kost maar 8,99 euro.

Grootegast AH Actie-1