Slagwerkers Woudklank succesvol op podiumconcours Hattem

0
135
slagwerkers Woudklank

HATTEM – Op zaterdag 2 juni heeft zowel het A- als het jeugd-ensemble van muziekvereniging Woudklank uit Grootegast deelgenomen aan het podium slagwerkconcours in Hattem georganiseerd door de CBOW.

Het A-ensemble, onder leiding van Reimer Jan Rondaan, kwam uit in de 3e divisie. Woudklank mocht als laatste vereniging van het ochtendprogramma de twee verplichte en twee vrije werken voor de deskundige jury spelen. Van het groots opgezette openingswerk Sciolto Musica, via een Braziliaans slagwerkstuk naar de afsluiters FAQ’s en Children of Sanchez. Het optreden van het A-ensemble werd door de jury gewaardeerd met 86,00 punten, wat een eerste prijs en promotie naar de 2e divisie betekent.

Voor het jeugd-ensemble, onder leiding van Jacco Cruiming, was het concours te Hattem een totaal nieuwe ervaring. In 2011 heeft deze groep meegedaan aan het jeugdorkestenfestival in Zuidhorn, maar dit is de eerste keer dat ze deelnamen aan een concours met een beoordeling van een jury. Het jeugd-slagwerk ensemble kwam direct na de pauze als eerste vereniging uit in de Jeugddivisie. Het jeugd-ensemble is een jonge, enthousiaste groep van 15 slagwerkers in de leeftijd van 10 tot 16 jaar. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan de drie muziekstukken IO The moon and the giant, El Caribe en Lloyd, die gespeeld werden. Ook het jeugdensemble wist met het optreden een dikverdiende eerste prijs te behalen met een totaal van 81,00 punten.