Amficup medaillewedstrijd sluit seizoen PWC af

0
1452
zwemmers PWC

BUITENPOST In thuisbad “De Kûpe” organiseerde zwemclub PWC zaterdag 9 juni als afsluiter van het zwemseizoen 2011-2012 haar eigen Amfi-cup medaillewedstrijd. Samen met de uitgenodigde clubs Avena (Joure), De Granaet (Dokkum), ZPD (De Westereen) en Wetterwille (Burgum) werd er gestreden om goud, zilver en brons in 22 persoonlijke nummers, in 2 estafettenummers én natuurlijk om de Amficup, de wisselbeker voor de best presterende zwemclub. De thuisclub nam deel met 22 zwemmers en zwemsters die zorgden voor 44 individueel geklokte tijden en 2 estafette-uitslagen. Dit leverde in de einduitslag 23 keer het predicaat persoonlijk record op. Daarnaast werd 12 keer een PWC’r naar het erepodium geroepen om zijn of haar edelmetaal af te halen en mochten 2 estafetteteams plaatsnemen voor eveneens welverdiende medailles. De strijd om de Amficup wisselbeker werd gewonnen door het oranje van ZPD uit de Westereen, de nummers 2 en 3 waren Wetterwille en Avena.