De week die komt – week 24

0
105

NACHTWANDELING – Op 15 juni start vanaf 22.30 uur vanuit Café Cafetaria De Halte te Niekerk de eerste nachtwandeling in het Westerkwartier georganiseerd door sportvereniging SNO te Niekerk/Oldekerk. Opgave kan via de website www.snosport.nl voor deze tocht van 20 of 15 kilometer.

BEZICHTIGING MOLEN – Het Groninger Landschap organiseert iedere zondag in de maand juni tussen 14.00 uur en 16.30 uur een bezichtiging van molen de Onderneming aan de Hoofdstraat 25 in Vierhuizen. Opgave voor deze bezichtiging is niet nodig.

OPEN HUIS – Zaterdag 16 juni houdt Aly van der Wal open huis van 11.00 tot 17.00 uur in haar nieuwe atelier aan de Strandweg 17a in Zoutkamp. Gelegen aan het water van de Zoutkamperril en naast de jachthaven Hunzegat is dit een unieke plek om te schilderen.

GARAGEVERKOOPROUTE – Op zaterdag 16 juni wordt van 9.00 tot 16.00 uur voor het eerst een grote garageverkooproute gehouden in de gemeenten Grootegast en Achtkarspelen. De deelnemerslijst van de ruim 160 deelnemers en de uitgestippelde route zijn vanaf maandag 11 juni a.s. beschikbaar op de website www.garagekoopjes.com/bezoekers. Hierop staan ook de namen en adressen van winkels waar vanaf maandag 11 juni a.s. een geprinte versie (gratis) van de deelnemerslijst te verkrijgen is.

JEUGDEXCURSIE – Het Groninger Landschap organiseert op zondag 17 juni van 13.30 tot 16.00 uur de jeugdexcursie waterbeestjes voor kinderen van 4 t/m 12 jaar vanuit de Buitenplaats Noordkust in Pieterburen. Vanuit deze plek wordt er een natuurbeleeftocht gemaakt. Diertjes worden in een bakje mee teruggenomen om daar onderzocht te worden. Opgave bij de Buitenplaats 0595-528522.

STRATENVOLLEYBALTOERNOOI – Op het veld voor sporthal de Bokkediek te Grijpskerk wordt op zaterdag 23 juni weer het jaarlijkse stratenvolleybaltoernooi gehouden. Per team mogen maximaal twee spelers boven de 18 jaar die in de Nevobocompetitie spelen tegelijk in het veld staan en moeten er twee dames in het veld staan. Deelname is voor iedereen vanaf 14 jaar. Opgeven kan bij Hammy Luik, tel. 0594212086 of hammyluik@live.nl.