Deelnemers Tuin- en Kunsttiendaagse Westerkwartier

0
106

GRONINGEN/WESTERKWARTIER – Van 15 tot en met 24 juni vindt voor de tweede keer de Tuin- en Kunsttiendaagse plaats in de provincie Groningen. Op een achttal locaties wordt in het Westerkwartier bij deze Tuin- en Kunsttiendaagse aangesloten met als thema ‘Het Westerkwartier dichterbij’, waarbij de poëzie wat kunst betreft ook een grote rol zal spelen.

Eén van de deelnemende locaties is het cultuurhistorisch natuurgebied Curringherveld in Kornhorn. Het vormt het decor voor ode aan de boom en het bomen met verrassende kunstobjecten en verhalenvertellers. De kruidenkwekerij Kleine Meeden te Den Horn is dé plek voor mensen die graag koken en nieuwe smaken willen ontdekken. Door de tuin en op het erf van Camping Boertel de Maarsdijk worden rondleidingen gegegeven met onder andere muziek en gedichten. Galerie Het Gebint is een onderdeel van de Fleremaheerd te Sebaldeburen, een karaktervolle monumentale kop-hals-romp-boerderij welke is omgeven door een gracht, boomgaard, tuin en wandelpad. De galerie exposeert naast werk van Hilly Hoiting ook schilderijen van eigenaresse Trija Niks met als thema ‘Leven in landschap’. Bij Warempel in Grootegast is de combinatie van woonruimte en atelier ook te bewonderen.

Alle locaties in het Westerkwartier verloten prachtige prijzen. Uitgebreide informatie van alle deelnemende locaties is te vinden op www.tuinen.groningen.nl.