Echtpaar Van Vliet 65 jaar getrouwd

0
165
65 jarig huwelijk van Vliet

ZUIDHORN – Maandag 4 juni was het echtpaar van Vliet uit Zuidhorn 65 jaar getrouwd. Burgemeester Bert Swart kwam langs om het stel te feliciteren. Het werd een gezellig bezoekje. “Het is een hele aardige kerel”, vertelt meneer van Vliet. “Hij praat makkelijk.”

Hij trad in Amsterdam in het huwelijk met zijn vrouw. “Ik weet het nog goed. Ik heb haar met een rijtuigje van huis gehaald. Na het huwelijk gingen we eerst inwonen. Pas na vier jaar kregen we een eigen plekje.” Van Amsterdam verhuisde het paar uiteindelijk naar Haarlem, waar ze 33 jaar met veel plezier woonden. Mevrouw van Vliet maakte daar furore als tekenares. “Ze heeft heel veel achter de coulissen getekend. Dan woonde ze premières bij en verscheen er vervolgens een recensie in de krant met een tekening van haar. Zo zijn er bijna 1000 tekeningen van haar gepubliceerd. Het tekenen, daar is ze mee geboren. Als je in haar schriftje van de lagere school kijkt, dan staan de sommen er wel in, maar in de kantlijn stonden al tekeningetjes.”

Ongeveer vijftien jaar geleden volgde het echtpaar hun enige dochter naar het noorden en kwamen ze in Zuidhorn terecht. “De afstand werd te groot en we zagen elkaar te weinig.” Het huwelijksjubileum werd uiteraard met haar en haar man, de twee kleinkinderen en aanhang gevierd. “We zijn met zijn allen naar de dierentuin en daarna uit eten geweest.”