KNVB district Noord heeft er 13 juniorentrainers bij!

0
141
Leek diplomas knvb-1

LEEK – Woensdag was er, na het kampioenschap van VEV ’67, in Leek opnieuw reden voor een feestje op sportpark Oost Indië. Alle dertien cursisten konden na het volgen van tien bijeenkomsten en het inleveren van hun gemaakte opdrachten hun diploma Juniorentrainer van de KNVB in ontvangst nemen.

De cursisten kwamen vanaf maart wekelijks vanuit de wijde regio naar het prachtige sportcomplex om zich te bekwamen in het geven van trainingen, het coachen tijdens wedstrijden en het begeleiden van een voetbalactiviteit. Voor een aantal cursisten is deze vrijwilligerscursus een eerste stap in de richting van een mooie trainerscarrière. Vijf van de dertien geven hieraan het volgend seizoen al een vervolg en zijn reeds geplaatst voor de cursus Trainer-coach 3 die dan in Nieuw Buinen wordt gehouden. Anderen willen eerst nog ervaring opdoen en gaan mogelijk in de toekomst verder. Daarnaast waren er nog vrijwilligers, die om hun vrijwilligerstaak bij de club nog beter uit te kunnen voeren meer van het trainen en begeleiden van jeugdvoetballers wilden weten.

De cursisten verdienen een grote pluim voor hun prestatie. Ze hebben hun vrije tijd ingezet om meer kennis en vaardigheden te verwerven, waardoor ze jeugdige voetballers beter kunnen bedienen. Het resultaat zal zijn dat ze door een betere opleiding beter leren voetballen en meer plezier aan het spelletje zullen beleven. Ook zij komen daardoor indirect als winnaar uit de bus.

Op de foto de trotse groep geslaagden met hun diploma en de docenten.