Renshu judoleraar presenteert boek over judo legende

0
1226
SONY DSC

LEEK/HAREN – Renshu judoleraar Rinus Tegelaar presenteerde zondag 3 juni zijn nieuwe boek over de Japanse judo legende Tokio Hirano op een wel heel bijzondere manier. In de dojo in Haren demonstreerde Rinus Tegelaar (6e dan judo, 7e dan jiu-jitsu) het fameuze Hirano-Kata. Op basis van oude (verloren geachte) foto’s en persoonlijke herinneringen aan trainingen en ontmoetingen met Tokio Hirano (1922-1993), heeft hij dit boek gemaakt. Tegelaar hoopt hiermee de door Tokio Hirano ontwikkelde technieken, te doen herleven en in stand te houden voor het nageslacht. De heer B. Bras overhandigde namens uitgeverij Peche Melba het eerste exemplaar aan Rinus Tegelaar. Daarna werd samen met uke Marcel Riegman het Hirano-Kata gedemonstreerd, tot genoegen van de aanwezige judoka’s.