Stichting Sticht

0
177
Uitgelicht Stichting Sticht

Stichting Sticht helpt starters op de woningmarkt

EENRUM – Stichting Sticht helpt mensen die willen starten op de woningmarkt. Niet vanuit een groot bedrijf, maar vanuit huis, waardoor de kosten voor de klanten laag blijven. Pieter Smit: “We komen veel in aanraking met gedupeerde starters. Zij willen dan graag een woning kopen, maar ze hebben er niet genoeg geld voor. Wij vertellen hun dan voor welke subsidies ze in aanraking kunnen komen. De meeste mensen hebben daar geen weet van, maar je kunt vaak vele duizenden euro’s vangen. Er liggen stapels subsidies bij zowel de landelijke als de provinciale overheid te wachten.”

Smit ziet de kracht van zijn stichting in het harde werken vanuit een kantoor aan huis. “Wij maken heel weinig kosten. We hebben niemand in dienst en ik kan het allemaal doen vanaf een bureau in mijn kamer. Wel hebben we contacten met allerlei mensen. Dat gaat van banken tot aan klusjesbedrijven en makelaars. Samen proberen we het allemaal zo goed mogelijk te doen.” Wat Smit van de klanten nodig heeft, is een overzicht van de argumenten waarom ze voor een bepaald huis gaan. Hij gaat dan voor de klant op zoek naar subsidies en zoekt contacten in zijn kringen, die de klant weer op een goedkope manier verder kunnen helpen.

De stichting van Smit richt zich specifiek op de drie noordelijke provincies, maar wanneer dit zo uitkomt wil hij ook wel in andere delen van het land kijken. “De afgelopen twee jaar zijn we druk bezig geweest met het opzetten van een netwerk. De politiek is namelijk vies, smerig en crimineel. Ik ben wel bij wethouders geweest die mij alles wilden vertellen, maar waarvan ik het niet openbaar mocht maken. Ze waren bang dat er dan teveel makelaars op af zouden komen.” Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.stichtvastgoed.nl of contact opnemen via 0595-491692 of 0642472959.