‘Superstar’ is de eerste duif die terug in Opende is

0
2524
winnaar postduif opende

OPENDE – Tijdens het afgelopen dorpsfeest in Opende werd er extra aandacht besteed aan de duivensport. Aan elke groep van de beide basisscholen Het Kompas en De Klister werden twee duiven toegewezen, die voor die groep aan de officiële wedvlucht uit Boxtel meedeed. De kinderen bedachten zelf namen voor hun gevederde helden. Het was ‘Superstar’, zoals grope 2 van Het Kompas hun duif noemde, die als eerste vanuit Boxtel weer in Opende terug was. Zijn binnenkomst was live op het scherm in het BaronTheater te volgen net zoals de aankomst van de andere duiven in Opende.

Niet alleen een goede duif maar ook een prima fietser zorgden ervoor dat groep 2 van Het Kompas dit evenement won. Bij thuiskomst werd namelijk de gummiring meegegeven aan Alex Scholte die namens groep 2 fietste en met hoge snelheid richting BaronTheater spoedde alwaar Alex onder luid gejuich door vele kinderen verwelkomt werd. Middels de gummiring werd Superstar toen pas officieel geklokt. De kinderen van groep 2 wonnen daarmee Lego. De tweede plek was voor groep 4 van De Klister. Zij wonnen allerlei zaken om mee in buiten te spelen. De derde plek was voor groep 6 van Het Kompas. Zij wonnen ook speelgoed.

Van de leden van de Postduivenvereniging Naar Huis was het Tjeerd Dijk uit Noordwijk die de winst op zijn naam kon schrijven. De duif van Dijk, kopman van de Klaas de Poel formatie, behaalde een snelheid van 1263 meter per seconde en dat kon met een strakke NW 4 op de kop. Dijk zijn duiven vlogen goed want in totaal had deze Oud Peender 3 duiven bij de eerste 10 in de vereniging. Ploeggenoot Mark Ytsma uit Opende kon ook nog wat aan de score doen door punten te vergaren in de B-Poule. Het team staat nu op de eerste plaats in het sponsorklassement.

Het algemeen klassement van de A-poule in de club wordt ook dit jaar gesponsord door Fixet Tjoelker uit Opende. In de Fixet Tjoelker competitie nam Menco Bruining de gele trui over van Sjaak van der Wal maar laatstgenoemde blijft de bolletjestrui houden als leider in de Livingworld Ytsma competitie. Deze sponsorvlucht deden de deelnemers aan de B-poule goede zaken voor hun kopmannen en hun team door belangrijke punten te pakken. Jan Bosma, Eit Beute, Liekel Wilpstra en Henk van der Veen moesten in de hun competitie de belangrijke punten binnen halen. Deze B-poule wordt dit jaar gesponsord door de Montagebedrijf Jan van der Meulen/Opende. Leider in deze competitie is Eite Beute uit Grootegast die in het algemeen klassement nog stand hield voor Jan Bosma en Mark Ytsma. Eite behoudt dan ook de witte trui en heeft zeker uitzicht op promotie naar de A-poule.