Wereldrecordpoging watertrappelen in Zwembad de Waterborgh

0
118

ZUIDHORN – Op zaterdag 23 juni doet Zwembad de Waterborgh mee aan de poging het wereldrecord watertrappelen te verbreken. Het gaat om het aantal mensen dat tegelijkertijd 10 minuten watertrappelt in ruim veertig zwembaden van Optisport. Het huidige record stamt uit 2009 en staat met 805 deelnemers op naam van drie zwembaden in de gemeente De Wolden.

Vanaf 10.30 uur is de toegang tot het zwembad gratis voor deelnemers en publiek. Na uitleg van de spelregels klinkt om 11.15 uur het officiële startschot voor de recordpoging van 10 minuten watertrappelen. Zodra het totaal aantal deelnemers in alle Optisport zwembaden is opgeteld wordt bekend gemaakt of het record daadwerkelijk is behaald. Na afloop van de recordpoging mogen deelnemers en toeschouwers recreatief blijven zwemmen.

Aansluitend aan de recordpoging wordt er een BBQ georganiseerd en is er weer een Drijf-In-Movieshow! De BBQ begint om 12.00 uur en de film ‘De Gelaarsde Kat’ start om 12.30 uur. Voor de film moet een kaartje worden gekocht bij de receptie van het zwembad, kosten zijn €3.00. Ook kinderen zonder diploma zijn welkom bij de film.

Uiteraard wordt voor de veiligheid van de deelnemers gezorgd gedurende dit evenement. Badmeesters en toezichthouders van Optisport zullen toezien op een veilig verloop van het watertrappel evenement. Deelnemers dienen in ieder geval in het bezit te zijn van een A-diploma.

Inschrijving vooraf is niet noodzakelijk.