WSBF klaar voor finale Nederlandse kampioenschappen acro

0
2033

SURHUISTERVEEN – Zaterdag 16 juni a.s. is Surhuisterveen het decor voor de finale van de Nederlandse kampioenschappen acro voor de niveaus D. en E. De deelnemers zijn gymnasten uit heel Nederland, die begin dit jaar via plaatsingswedstrijden, districtsfinales en de halve finales zijn doorgedrongen tot deze finalewedstrijden. De feanster turnvereniging WSBF organiseert deze finale in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie(KNGU). De voorbereidingen voor de organisatie zijn in volle gang, waarbij rekening wordt gehouden, dat veel publiek de wedstrijden zullen gaan bijwonen.

In de Surventohal zullen ongeveer 120 teams in diverse leeftijdscategorieen het tegen elkaar opnemen en al strijdend de podiumplaatsen proberen te bemachtigen. De wedstrijden zijn voor de eventuele thuisblijvers live te volgen via www.livestream.com/acrogymtv. De wedstrijden duren de gehele dag. De winnaars zullen uit handen van de wethouder sport van de gemeente Achtkarspelen , de heer Marten van der Veen de prijzen in ontvangst nemen.

WSBF neemt ook zelf deel aan deze wedstrijd met maar liefst vijf teams. De teams hebben in de voorrondes uitstekende prestaties laten zien. Podiumplaatsen voor deze teams liggen in eigen huis dan ook binnen bereik.