Drukbezochte ‘Proef de natuur’ markt sluit project af

0
111
Kornhorn Natuurmarkt-3

KORNHORN – De afgelopen weken is de Maranathaschool bezig geweest met hun NME project ‘Proef de natuur’ . Veel activiteiten vonden plaats in de school, maar er waren ook een aantal excursies. Zo ging groep 5 en 6 naar de imker om te zien hoe er honing wordt gemaakt en groep 7 en 8 bezocht een molen waar bekeken werd hoe korenaren worden vermalen tot meel voor ons brood. Elly Hummel van Kruidenkwekerij “Kleine Meeden” uit Den Horn verzorgde op school een complete lessenserie en maakte met de leerlingen onder andere allerlei producten met kruiden. Een aantal van deze spullen werden bewaard voor de ‘proef de natuur’ markt die afgelopen donderdag op het Curringherveld plaatsvond. Daarvoor werden ook in workshops allerlei dingen gemaakt die iets met de natuur te maken hadden, zoals windgongen, nestkastjes, theebloemen en zeepkettingen. Bovendien werden er tijdens de ‘versdag’ allerlei eetbare producten gemaakt zoals soep, kruidenboter en taart. De markt was de afsluiting van het project en werd, samen met Stichting Curringerveld georganiseerd. Onder een stralend blauwe hemel werden de spullen aangeboden. Ook particuliere standhouders met natuurproducten waren aanwezig. Het was een drukte van belang en bezoekers bleven nog lang nazitten in het zonnetje en genieten van de gezellige sfeer en de prachtige natuur.