Grootegast verwelkomt vier nieuwe Nederlanders

0
1457
nieuwe Nederlanders Grootegast

GROOTEGAST – Op het gemeentehuis van Grootegast heeft afgelopen week een naturalisatie-ceremonie plaatsgevonden. Vier mensen hebben de Nederlandse nationaliteit gekregen. Het gaat om mevrouw Francileide Alves Carneiro afkomstig uit Brazilië. Zij woont samen met de heer Jan Pieter Postmus en hun zoon Leandro Francisco Berend in Grootegast. Zij staan met z’n drieën links op de foto. In het midden staan de heer Yaw Htung Hpauyawng en mevrouw Seng Mai Hpauna en hun zoontje Daniel Seng Hkum afkomstig uit Myanmar (voorheen Birma). Meneer en het zoontje hebben beide de Nederlandse nationaliteit gekregen. Omdat mevrouw nog niet aan alle voorwaarden voldoet kon zij nog geen nieuwe nationaliteit krijgen. Ook dit echtpaar woont in Grootegast. Rechts op de foto staat het echtpaar bestaande uit de heer Faton Peci en zijn echtgenote mevrouw Remzije Peci-Hana met hun dochter Fajtona. Niet op de foto staat hun vier maanden oude dochtertje Florentina. Ook mevrouw Peci-Hana, afkomstig uit het voormalige Joegoslavië, heeft de Nederlandse nationaliteit gekregen. Zij wonen in Opende.

Uiterst rechts staat burgemeester K.B. Dijkstra die de ceremonie heeft voltrokken. De vier nieuwe Nederlanders kregen uit handen van de burgemeester uiteraard een certificaat waaruit blijkt dat zij Nederlander zijn geworden, een bos bloemen en een Grootegaster cadeau. De kleine Daniel Seng Hkum vierde op de dag van zijn naturalisatie ook z’n tweede verjaardag. Hij kreeg daarvoor een speciaal cadeautje van de gemeente.