Lekker spelen in de buitenlucht

0
148
zuidhorn filmpje straatspeeldag-2

ZUIDHORN – Afgelopen woensdagmiddag konden de kinderen in Zuidhorn zich even helemaal uitleven in de Nieuwstraat en de Nieuwstraatpassage. Het was weer de Nationale Buitenspeeldag. Rolinka Wegman, organisatrice kijkt terug op een geslaagde middag. “Het was ontzettend druk, er waren bijna 400 kinderen met hun ouders.” Ze konden zich uitleven op diverse luchtkussens, een survivalbaan en klimtoren en spijkerbroekhangen. Verder waren er diverse oud-Hollandse spelletjes en werd er geknutseld en geschminkt. De kinderen kregen een spellenkaart en konden met een bepaald aantal spelletjes een ijsje verdienen. Ook was er ranja en wat lekkers van Bakker Leistra. “En als dan de toeter om 16.00 uur gaat, is de straat ook zo weer leeg!”

zuidhorn filmpje straatspeeldag-3 zuidhorn filmpje straatspeeldag-5 zuidhorn filmpje straatspeeldag-7