Novawork ontvangt keurmerk ‘blik op werk’

0
131
Novawork

Werkvoorzienig voldoet aan meer dan 80% van de kwaliteitseisen

TOLBERT – Blije gezichten vorige week bij Novawork. Het bedrijf kreeg namelijk het keurmerk ‘Blik op werk’ uitgereikt. Het keurmerk is de kroon op het werk dat het bedrijf de afgelopen maanden gedaan heeft. Met het keurmerk kan de organisatie namelijk laten zien dat zij voor een goede kwaliteit van dienstverlening staat en haar bedrijfsproces goed heeft ingericht.

Directeur Jan Talens opende het officiële moment met een uitleg van zijn organisatie. Zo begeleidt het bedrijf 225 mensen uit de Sociale Werkvoorziening Novatec. Daarnaast worden jaarlijks tussen de 200 en 300 mensen begeleid naar een nieuwe baan, als zij in de werkloosheid komen. “Ik ben blij dat we ondanks al het gedoe van de laatste tijd rond Novatec toch overeind zijn gebleven,” zei Talens. Novawork is namelijk een soort van dochteronderneming van Novatec, waarbij Novatec grootaandeelhouder is.

Bertus Fennema, voorzitter van de Raad van Commissarissen en oud-burgemeester van Zuidhorn, zag de uitreiking als een bevestiging op het werk van het bedrijf. “Het is nog niet zo makkelijk om in deze moeilijke tijden goede resultaten te halen. Toch hebben jullie deze organisatie overtuigd en ik hoop dat we het keurmerk ook in de toekomst vasthouden.” Fennema was ervan overtuigd dat, ondanks het in de ijskast zetten van de Wet Werken Naar Vermogen, de werkwijze van het bedrijf in de toekomst wel zal doorgaan.

Als bestuursvoorzitter van Novatec sprak ook Bert Nederveen zijn lofwensen uit. “De laatste tijd is bepaald niet eenvoudig geweest. Kijk maar naar de spanningen rond het faillissement van Barsema waarmee we heel vervelend in het nieuws kwamen. Dit was voor ons allemaal erg vervelend, maar vooral voor de ‘gewone’ medewerkers die met hart en ziel voor de zaak werken.” De wethouder ziet het dan ook als een uitdaging om het predicaat voor de toekomst te behouden.

De onderneming zal zijn best moeten blijven doen om het keurmerk te mogen blijven voeren. Directeur Lidy Schilder: “In Nederland hebben zo’n 650 bedrijven dit keurmerk. Elk jaar controleren we of ze hem mogen blijven houden en elke week ligt er wel een afwijzend advies op mijn bureau.” Volgens Schilder betekent het mogen voeren van het keurmerk dat het bedrijf minstens 80% van zijn afspraken nakomt en partners tevreden houdt. Als dank voor het predicaat mocht Schilder zelf het bijhorende bordje onthullen.