Speciale Cliniclownswagen hoopt zoveel mogelijk geld in te zamelen

0
100
Niekerk Bouwgroep cliniclowns

NIEKERK – Jeannette Doornbos en Tiny Boersma maken deel uit van een vaste club die elke vier jaar weer een wagen bouwen. Tenminste vast, “het worden er wel telkens meer”, vertelt Jeannette. “Sommigen krijgen een vriend of vriendin of hebben inmiddels een gezin.” Dit jaar werkten ze met een groep van 19 man aan een bijzondere wagen. Het thema is de Cliniclowns en de groep heeft zichzelf als doel gesteld zoveel mogelijk voor deze organisatie op te halen.

Deze bouwers kwamen dit keer met een andere insteek voor hun eigen wagen. “Het leek een goed idee om de wagen voor een goed doel te bouwen,” vertelt Tiny, “en we kwamen daarbij direct met de Cliniclowns. Deze optocht is tenslotte ook echt een kinderfeest en deze organisatie doet veel voor zieke kinderen.” Alle bouwers verplichten zichzelf in elk geval 100 euro in te leggen. “Dat moet opgehaald worden via sponsoren, giften of door zelf in te leggen.” Verder werden er bedrijven benaderd die zich als sponsor op konden geven. Ze krijgen allemaal een vermelding op één van de bloemen op de wagen. “We hebben bronzen, zilveren, gouden en platina bloemen gemaakt”, vertelt Tiny. “De bloemen hebben dezelfde kleur en op de blaadjes komen de logo’s van de sponsoren.”

Tot nu toe is de actie al een groot succes. “Er is in elk geval al 3000 euro opgehaald, maar ik zou graag tot 5000 euro gaan”, aldus Jeannette. Ook tijdens de optocht wordt hier naartoe gewerkt. De groep heeft collectebussen en gaat onder andere de welbekende rode clownsneus verkopen. “Al het geld dat we ophalen gaat rechtstreeks naar de Cliniclowns. Alles wat geïnvesteerd moet worden in de wagen, doen we uiteraard uit eigen zak.” ’s Avonds na de prijsuitreiking wordt een cheque met het totaalbedrag overhandigt aan een ambassadeur van de Cliniclowns.

Het is niet de eerste wagen die de dames bouwen. Ondanks dat er heel wat tijd in gaat zitten, hebben ze al thema’s als jungle, wat leeft er in de sloot en Peter Pan uitgewerkt. “Het is gewoon ontzettend gezellig. Tuurlijk is het vermoeiend”, beaamt Jeannette, “maar de afgelopen twee keren dat we bij elkaar kwamen, is er niet eens zoveel gebeurd. Teveel van ditte”, zegt ze terwijl ze haar theeglas heft.