Acroteams WSBF in eigen huis Nederlands Kampioen

0
254
NK acro WSBF

SURHUISTERVEEN – WSBF organiseerde afgelopen zaterdag in de eigen Surventohal het Nederlands kampioenschap Acrobatiek voor de niveaus D&E. De Surventohal werd voor deze dag omgebouwd tot een heuse topsporthal compleet met een wedstrijdvloer vanuit Hoogeveen voor de 300 deelnemers en het grote publiek.

Wethouder sportzaken van de gemeente Achtkarspelen; de heer Marten van der Veen deelde voor zowel tijdens de ochtend als de middagwedstrijd de medailles en de rozen uit aan de Nederlandse kampioenen. Dat de belangstelling enorm was bleek ook tijdens de wisseling van het ochtend en middagprogramma. Wethouder Van der Veen zorgde in eigen persoon samen met enkele vrijwilligers ervoor dat het vastgelopen verkeer weer op gang kwam en regelde gedurende ruim een half uur het komen en gaan van publiek en deelnemers.

Behalve een zeer strakke organisatie door WSBF was er op sportief gebied ook succes voor de Feanster vereniging. Maar liefst vijf teams van trainster Griet Rinsma zijn door de zes voorrondes gekomen om zich te meten met de besten van Nederland. Ingrid de Boer, Nynke Bruinsma en Chaluna van der Elst zijn verdienstelijk zesde geworden bij de groep Dames trio D met een score van 26,000. Jelly Frankes en Ilse Frankes werden negende bij de groep Duo E senioren. Door een tijdsfout kreeg dit duo een aftrek van 0,300 waardoor een podiumplek er niet inzat. Marije Dolsma, Chayenne Postma en Maureen Oostra kregen een score van 25,300 wat goed was voor een achtste plek.

Twee teams van WSBF zijn Nederlands kampioen geworden, allebei ook nog met de hoogste dagscore van maar liefst 26,600 punten. Het team Babet Bos, Gianne Storm en Femke Kooistra werden Nederlands kampioen op het niveau Dames Trio D en het trio Kristien Russchen, Coby-Jildou Huitema en Kimberley Hoexum mag zich Nederlandse kampioen noemen op het niveau Dames E senior.