Kees Kuipers

0
201

Voorzitter WielerToerClub Grijpskerk

“Sinds een jaar of 5 à 6 is de WTC Grijpskerk weer redelijk actief. Vroeger was er altijd een wielerclub in Grijpskerk, maar het is een aantal jaren verwaterd geweest. Een clubje heeft de draad weer opgepakt en er zijn inmiddels heel wat jongeren bij de club gekomen, waardoor de club ook steeds fanatieker wordt. Zo fietsen we normaal van 1 april tot 1 oktober, maar als het weer goed is, wordt er al eerder dan 1 april weer gefietst. Iedere zondagochtend starten we om 9.30 uur en iedere woensdagavond om 19.00 uur. We verzamelen aan de Lageweg tussen Grijpskerk en Kommerzijl Er is geen aan- of afmeldingsplicht, als je zin hebt, dan kan je komen. Dus de ene keer fiets je met een groep van twintig man en de andere keer met een groep van vijf. Er zijn een stuk of drie à vier rondjes die we fietsen en het ligt maar net aan de omstandigheden welke we pakken. Gezelligheid is het allerbelangrijkste. We fietsen wel stevig, maar wel zo snel dat ook de langzaamste ook mee kan rijden. Meestal rijden we op de zondagochtend tot een uurtje of 12.30 uur. Ongeveer 70 kilometer en altijd koffie met appelgebak. Donderdagavond fietsen de dames. Zij verzamelen bij de Rabobank in Grijpskerk. Wat ik er zelf leuk aan vindt? Ik heb ervan geleerd. Je hebt natuurlijk wel interesse in de fietssport, maar je probeert toch een betere fietser te worden. En je leert andere mensen kennen. Ja, het is echt wel een gezelligheidsclub. Sinds drie jaar hebben we ook weer de traditionele IJsselmeerronde Oosterhof Holman opgepakt. Dit jaar fietsen we op zaterdag 30 juni de 305 kilometer rond het IJsselmeer en kunnen gastrenners ook meedoen. Aanmelden kan via 0594-213358, de start is bij Bakker Jager in Grijpskerk. Het is een mooie gezellige ronde en het goede eten staat voorop. Meestal blijft er van de inleg wel wat over en daarmee steunen we een goed doel. Dit jaar is dat voor de Ronald McDonald Homeride. Op zaterdag 2 juni hebben twee dames van de club daaraan meegedaan. Zij moesten binnen 24 uur 500 kilometer van Groningen tot Maastricht afleggen. Onderweg reden ze langs alle Ronald McDonald huizen in Nederland. Vanaf Utrecht reden ze in het donker en met slecht weer, dus het is een hele knappe prestatie van hun geweest. Daarom hebben we als WTC Grijpskerk dit met een mooi bedrag gesponsord.” www.wtcgrijpskerk.nl