Overzicht mutaties voetbal

0
215

Leegloop bij Grijpskerk; Zuidhorn en Buitenpost roeren zich

STREEK – De ploegen uit de streek zijn al weer volop bezig met het nieuwe seizoen. Opvallend – al was het al weken bekend – is de leegloop bij het gedegradeerde Grijpskerk. Een drietal spelers keert terug op het oude nest, bij Zuidhorn zaterdag, dat ondanks de degradatie flink versterkt is. Eerste klasser Buitenpost roerde zich ook aardig op de transfermarkt.

Het keurig in de eerste klasse gehandhaafde BUITENPOST krijgt een nieuw gezicht voor de groep: Patrick Zwart, die overkwam van Oeverzwaluwen. Hij volgt Johannes Douma op, die noodgedwongen moet stoppen aangezien hij niet over de vereiste papieren beschikt. De Blauwkes zag op de valreep Pieter Henstra en Simon Schreiber vertrekken naar Harkemase Boys. Ook de gebroeders Jonker zoeken hun heil elders. Jan-Harm gaat naar BCV, terwijl Otto-Christian verkast naar het naburige Kollum. Tinus Huisma gaat zijn carrière vervolgen bij Drogeham. Rene Vellinga (Zwaagwesteinde), Sip-Jaap Bos (Anjum), Rob Dijkstra (LAC Frisia) en Jorrit Schra (Harkemase Boys) zijn de nieuwe aanwinsten. Bij GRIJPSKERK was al bekend dat Jeen Wobbes het hogerop zoekt bij Drachtster Boys. Laurens Bloem, Chris Sikkema en Peter Jansen gaan allen terug naar Zuidhorn za. Marc Boonstra daarentegen zoekt zijn heil bij The Knickerbockers. Bernard Steenbergen is gestopt. Daar staat de komst van Bert Reitsma (van OKVC) en Mahdad Al Djebab tegenover. Djebab kwam in het veld uit voor Pelikaan S en speelde in de zaal voor Leekster Eagles. Aan het roer van de rood-witten staat het komend seizoen Henk Buikema, die eerder trainer was bij GVAV Rap. Bij ‘T FEAN ’58 is alleen Danny Nicolai vertrokken naar Kollum. Jan Jaap Zijlstra is de nieuwe trainer van FC LEO, De van VIBOA afkomstige Zijlstra volgt Jaap van der Ploeg op die het ‘hogerop’ zoekt bij Corenos. Zoon Gert-Jan van der Ploeg volgt niet het spoor van zijn vader, maar gaat naar Hunsingo. Rob de Vries en Cas Valstar gaan ook naar The Knickerbockers. Ronald Ritsema stopt bij de oranjes. Geen enkele wijziging bij OPENDE. Jur Smit, afkomstig van Poolster, is de nieuwe hoofdtrainer van OKVC. Tegenover het vertrek van Bert Reitsma (Grijpskerk) en Edwin Sieperda (Groen Geel) staat de terugkeer van Arjan Scheper, die voor Helpman uitkwam. Bij ADUARD 2000 een keeperswissel. Jaap de Vries gaat terug naar Zuidhorn. Hij wordt vervangen door Nikkie Janse van Asser Boys. Barteld Faber doet het tegenovergestelde en keert terug in Aduard. Kersvers derde klasser NIEKERK heeft Thomas Swieringa overgenomen van FC Grootegast. Doelman Erik Regtop, die gestopt was, is terug bij de rood-witten. Van het zaterdagteam komt Maurice de Wind de gelederen versterken. Vertrokken is Eelco van der Veen (Groningen). Bij SURHUISTERVEEN is Geert van der Meulen (Harkemase Boys 2) een opvallende nieuwe naam. Hij is de broer van Roel van der Meulen die in het eerste uitkomt van de roemruchte Boys. Ferdie Graeler is afkomstig van Niekerk, terwijl uit de eigen jeugd Jorrit Veenstra, Johan van der Wiel en Jesse van der Veen doorstromen. Verder maakt doelman Sjoerd Veenstra zijn opwachting. Hij komt van Zwaagwesteinde. Er gaat niemand weg bij de oranjehemden. Spelers van het gepromoveerde FC GROOTEGAST stonden in de belangstelling van clubs uit eerste klasse en Topklasse, maar tot een transfer kwam het niet. De ploeg van Marcel Poll heeft spits Tim Renkema en verdediger Herman Veens overgenomen van de buren van GVB. Terug van VEV’67 de talenten Kim Scheerhoorn, Stefan Krijthe en Bennie Kits. Ook de oudgedienden Ite en Sietse Vogelzang zijn terug op het oude nest, na een avontuur bij Boerakker. Ook bij GSVV gaat niemand weg. Nieuw is Bonard de Haan (Buitenpost) en Pieter Pilat heeft zijn voetbalschoenen weer opgezocht, na drie jaar stilstaan. ASC’75 heeft Louw de Graaf aangetrokken. Hij verdedigde eerder de kleuren van Harkema Opeinde. De nieuwe vierde klasser KLOOSTERBUREN moet het met een man minder doen. Martijn Cordes is gestopt. Het gedegradeerde ZUIDHORN ZONDAG heeft Marinus Siekman als nieuwe hoofdtrainer. Ook nieuw: Jaimie Walstra (de Vogels), Evert Zwaagman (ook de Vogels) en verder A-junior Erwin Winkel en van het zaterdagelftal Paul Datema. Gestopt: Johan Lap, Joep Heuse, Joep Broekhuis en Thijs Bootsma.