Ree dankzij gulle gevers weer helemaal opgeknapt

0
106
dierenambulance ree

OPENDE – Twee maanden geleden heeft De Dierenambulance Zuidhorn een gewonde ree gevonden in een weiland bij Opende. Het dier kon niet meer lopen, omdat ze aan de achterhand verlamd was en een wond aan de flank had. Het was duidelijk dat het dier al lang geleden en gelegen had, want ze was broodmager. Meestal betekent het dat er voor zo’n gewond dier weinig hoop meer is. De Dierenambulance heeft de ree naar de dierenarts gebracht. Omdat de ree door verzwakking redelijk rustig was, werd besloten om het reetje een kans te geven. Dierenasiel De Hooge Hoeve te Zuidhorn heeft de verzorging op zich genomen. Men beschikt daar over een rustige buitenruimte met struikgewas en voldoende beschutting. Daar kreeg de ree door de vrijwilligers de nodige, professionele verzorging. Dankzij giften kon de dierenarts röntgenfoto’s maken en de noodzakelijke medicijnen worden aangeschaft. Door de rust, veel zorg en toewijding is het reetje genezen en werd sterk genoeg om afgelopen vrijdag vervoerd te worden naar de reeënopvang Faunavisie in Westernieland. Van daaruit zal ze in een groepje met andere reeën worden uitgezet in de natuur. Met dank aan de donateurs die dit mogelijk hebben gemaakt.