Renshu judoka’s in de prijzen op Open Friese Kampioenschappen

0
201
Renshu_Gorredijk

GORREDIJK – In Gorredijk werden de Open Friese Kampioenschapen judo gehouden. Dit als zeer sterk bekend staande toernooi, werd door ruim 650 deelnemers bezocht.

De Renshu judoka’s, zes in het totaal, konden zich goed staande houden. Zo wist Martijn van der Veen (Zuidhorn), met prima judo de finale te bereiken en eindigde op een vierde plaats. Tsjuck Kingma (Haren) en Niels Costongs (Zuidhorn), beiden in dezelfde poule ingedeeld, hadden goede wedstrijden. Costongs begon goed, won een aantal wedstrijden, maar naarmate de tijd verstreek, verloor hij een aantal wedstrijden. Bij Kingma was het omgekeerd; hij begon met een verloren wedstrijd, maar haalde gaandeweg het toernooi de winstpartijen binnen. Costongs en Kingma hadden aan het eind evenveel gewonnen wedstrijden (3), maar Kingma had meer punten. En zo eindigde Kingma op een derde plaats en Costongs op een vierde plaats. Niek Boekel (Zuidhorn), Rachel en Elise Van Dijk (Wehe den Hoorn) streden goed, maakten het hun tegenstanders best lastig, maar wisten niet in de finalerondes te komen.