Vijftallen de rode draad in het leven

0
158
Ulrum de taaqrt-1

ULRUM – Iedere week wordt er een slagroomtaart weggegeven in het kader van het vijfjarig bestaan van de Streekkrant. Bakker Hamersma uit Grootegast stelt hiervoor elke week deze heerlijke taart beschikbaar.

Bij de familie Hospers-Schutter lijken de 5-tallen wel compleet met hun leven verweven. Meneer Hospers zette het allemaal op een rijtje. “Ook wij hebben wel iets met het getal 5. We leerden elkaar in begin van de jaren ’50 en in 1950 zijn we getrouwd.” En daar houdt het niet mee op. “Toen onze zoon werd geboren was mijn vrouw 25 jaar en ik 30 jaar. Mijn dochter is geboren in 1960. Dit jaar zijn we 80 en 85 geworden. Mijn zoon en zijn vrouw zijn nu 55 jaar en hun dochter 25 jaar.” Mevrouw Hospers kan hem aanvullen. “We hebben ook nog een achterkleinkind van 5 jaar. We hebben 20 jaar geleden onze boerderij overgedragen aan onze zoon, en genieten nu alweer 20 jaar van ons pensioen.”

Om in aanmerking te komen voor een taart, moet men net als de Streekkrant iets met het getal vijf hebben. Aanmelden kan via destreekkrant@media-totaal.nl.