65 jaar huwelijksgeluk voor familie van der Woude

0
172
surhuisterveen 65 jaar getrouwd-1

SURHUISTERVEEN – Afgelopen week vierde de familie van der Woude in Surhuisterveen hun huwelijksjubileum van 65 jaar. Meneer en mevrouw maakten er een gezellige dag van. Ze werden bezocht door loco-burgemeester Jan Lammers, omdat burgemeester Piet Adema elders verplichtingen had. Het mocht de pret niet drukken. “Dit was ook heel leuk”, vertelt mevrouw van der Woude.

De dag werd gevierd met de hele familie. De dochter en zoon van meneer en mevrouw van der Woude waren samen met alle vier de kleinkinderen en de vijf achterkleinkinderen die de familie rijk is naar het huis van hun ouders gekomen. “Gelukkig wonen ze haast allemaal nog in de buurt. We hebben er een leuke middag van gemaakt, met koffie en taart. Ik mocht helemaal niks doen van ze.” Mevrouw van der Woude weet nog precies hoe ze getrouwd is. “Oh, ja”, zegt ze direct. “We waren nog jong, 19 jaar. Zelf bleef ik eerst bij mijn vader wonen in Surhuisterveen, waar ik ook geboren ben. Mijn man is geboren en getogen in Opende en woonde daar. Pas toen onze zoon werd geboren zijn we samen in Opende gaan wonen.” Daar hebben ze 31 jaar naar volle tevredenheid gewoond. “Zeven jaar geleden zijn we in Surhuisterveen komen wonen. Het bevalt goed, maar het was wel even wennen. In Opende was het altijd gezellig.”