Aanmelden voor de Spelweek Zuidhorn kan vanaf 3 juli

0
163

ZUIDHORN – Vanaf 3 juli om 16.00 uur ’s middags kunnen kinderen zich weer aanmelden voor de Spelweek Zuidhorn via welkominzuidhorn.nl. Deze zal van 27 tot en met 31 augustus plaatsvinden en het thema is dit jaar ‘de oertijd’. Op 20 juli sluit de aanmeldingstermijn. Waar andere jaren de inschrijving sloot bij honderd ingeschrevenen, kunnen er in principe dit jaar meer kinderen meedoen aan de spelweek. “De bultjes op het terrein bij Avalon zijn weg, waardoor er meer ruimte is”, vertelt Bart Brands Buys. “In principe willen we daarom naar maximaal 150 kinderen gaan.” Hij houdt daarin nog even een slag om de arm, omdat er wel voldoende vrijwilligers moeten zijn om de kinderen te begeleiden. “Toch wel zeker 35. We zitten nu op 25 man, maar kunnen dus nog wel wat meer gebruiken. Als op 3 juli blijkt, dat het moeilijk wordt, om dat rond te krijgen, kan het zijn dat we eerst weer met een wachtlijst gaan werken.” Op zoek naar enthousiaste vrijwilligers is hij eigenlijk altijd wel. “Iedereen die 16+ is, kan zich aanmelden. Wat er leuk aan is? De sfeer en je maakt er vrienden. Als de kinderen weg zijn, is het ’s avonds altijd nog heel gezellig met alle vrijwilligers.” Het vrijwilligerswerk zou eventueel ook gebruikt kunnen worden voor de maatschappelijke stage of eigen ruimte studiepunten van het HBO. “Maar daar moet je het niet voor doen, je moet het gaan doen omdat je het leuk vindt. Het is gewoon liefhebberij.” En van knuppels, berenvellen, dino’s en flintstones houden.