Jong en oud samen naar de struisvogelhouderij

0
165
Boerakker Struisvogelboerderij-12

BOERAKKER – Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Grootegast hebben in het kader van het project Jeugd en Democratie tijdens een jeugdgemeenteraad in mei twee projecten uitgekozen die inmiddels tot uitvoer komen.

Eén van die projecten is een bezoek aan de struisvogelhouderij te Boerakker. Dit draagt bij aan de praktijkoriëntatie biologie van de kinderen, maar er is meer. De leerlingen gaan namelijk niet alleen, zij gaan samen met gehandicapten en ouderen die niet zo vaak de deur uitgaan op pad. Samen, dus. De meeste scholen zijn inmiddels op bezoek geweest bij de struisvogels. Ze leerden er veel over de dieren, tijdens een film en een rondleiding. Verder was er veel ruimte voor praktijk. De dieren konden gevoerd worden en de kinderen konden proeven aan een heuse struisvogeleierkoek.

Het andere project is een bijdrage aan de cultuuroriëntatie van de kinderen. Op 21 juni bezocht een groep de voorstelling Titanic in de Stadsschouwburg te Groningen.