Lust voor het oog

0
2128
Doezum ringsteken-3

DOEZUM – Doezum stond afgelopen vrijdagavond weer in het teken van jaarlijkse ringsteken. De Krijthestraat en Terpstrastraat stonden weer vol met toeschouwers die kwamen voor de gezelligheid die het evenement met zich meebrengt. Bovendien was het genieten geblazen, want de 23 aanspanningen waren mooi en goed verzorgd en dus een lust voor het oog. De prijs voor het schoonste en mooiste geheel ging naar Tjeerd van der Wal. De jury roemde zijn prachtige Fries paard en het mooie geheel dat er gevormd werd met de kleding. Bij de paarden bleef de winst in Doezum en ging naar Dirk van der Wielen. Tweede werd Freerk Hoolsma uit Oostwold, gevolgd door G. Jonkman uit Jonkersvaart, Sjoerd Jager uit Doezum en Jan Veldman uit Kommerzijl. Sien Westerhof uit Noordwijk won bij de kleine pony’s. Tweede werd Saskia Cuperus uit Kollumerzwaag.